bistro La vie

bistro La vie

Architect
iks design
Location
Nagoya, Aichi, Japan | View Map
Project Year
2017
Category
Restaurants
VA inc.

bistro La vie

iks design as Architects

For a casual French bistro, an interior design with comfort and a proper sense of tension was pursued.

Only materials such as brass, thick solid wood, and antique scaffold planks – those that would have enhanced characteristics as they age – were used for finishes. Brass was used as eye-catchers for lights, hanger pipes, furniture knobs and handles, window frames, decorative screws, etc., in order to provide gorgeousness to the interior. The antique scaffold planks add a casual atmosphere to the space, preventing it from being too sophisticated.

A cave-like space with a table is not completely isolated, yet blocks views from other tables and creates a comfortably enclosed feeling.

The solid walnut bar table is for both cooking and serving food. People can enjoy their meals while enjoying conversations with the chefs and watching them cook.

Project Credits
Architects
Ranwas School
next project

Ranwas School

Primary Schools
Ranwas Village, South Pentecost, Vanuatu - Build completed in 2018
View Project