Danish Design Centre

Danish Design Centre

Architect
Henning Larsen
Location
Copenhagen, Denmark
Project Year
1999
Category
Offices

Danish Design Centre

Henning Larsen as Architects

The building is divided into two main blocks: a five storey building on H.C. Andersens Boulevard, and a two storey building in the courtyard. They are connected by a covered courtyard forming an internal atrium.


Height and rhythm of the front building facade follow the other buildings of the boulevard. As to design and materials, it is quite different. A number of open, flexible floors, which, combined with the facade columns, form a sharpcut grate, are flanked by service cores facing the neighbouring buildings. This structure is emphasized by the open facade of the building, and further, by the middle section, which is accentuated by the advanced glass screen.


The public rooms are located on the two lower floors: reception desk, show rooms, shop, and café. On the second floor is a large conference roo. This location makes it possible to use the balconies, the atrium, and the design gallery as seating areas and exhibition space.


Offices are located on the top floors. The design of the facade allows for natural ventilation, whilst absorbing noise from the boulevard. At the same time, it offers a magnificent view of Tivoli through glass panels of full floor height, without the risk of heating up the building.

Share or Add Danish Design Centre to your Collections
Project team
Novotel Amsterdam Schiphol Airport
next project

Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Bars, Hotels and Restaurants
Hoofddorp, Netherlands - Build completed in 2015
View Project