Imaise house

Imaise house

Architect
Tatsuya Kawamoto + Associates
Location
Ichinomiya, Aichi, Japan | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Takashi Uemura

Imaise house

Tatsuya Kawamoto + Associates as Architects

When both "high earthquake resistance" and "open space" are required 
Usually, it makes more sense to have anMain space on the second floor because the amount of walls required structurally is less than the first floor.

Here, we aim to get the maximum spatial volume in the conditions given by taking in the surrounding environment of the "private road" where the front road is an individual property and planning a space in which the inside and outside are seamlessly continuous.

By making it a simple and clear configuration that only has a "gate- frame" of 8.0m in width, it achieves both well-balanced earthquake resistance performance and a large opening.

This "private road" extending like a branch from the main road was stretched around this area, and a unique community was formed respectively.

By incorporating the unique locality that is different from each road into the living space as it is, we thought that it would be possible to contribute to regional development as a new climate as a residential area for communities that could be made as a by-product of local industries.

In addition to its role as an earthquake-resistant element, the "gate- frame" plays a role as a ruler that gives rhythm to the space by arranging at regular intervals and measures the sense of distance from the city, and by inserting rails into each frame, it is possible to easily make it private according to life for each frame.

In order to make effective use of the limited premises as much as possible, it is expected that the life of the resident will gradually ooze out into the area under the large roof by extending the eaves to the front road side and creating an external space continuously.

Thanks to the surrounding environment, which was wrapped moderately by chance, we were able to take in the neighboring land including the road as a living space.

It is a way of construction which took root in this land made by mixing the demand that the resident requests, the structure form to solve the land, and these.

 

Material Used :
1. Facade cladding: Japanese Cedar Wood
2. Flooring: Custom-made Oak flooring
3. Doors: Custom-made Douglas fir doors
4. Roofing: Galvalume steel sheet
5. Interior lighting: Antiques
6. Interior furniture: CH24 Y Chair
7. Plywood(gate-frame)

Share or Add Imaise house to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ChairCarl Hansen & Søn
faucetGROHE
Product Spec Sheet
The Garage
next project

The Garage

Offices
11 Hepingli South Street, Dongcheng Area, Beijing, China - Build completed in 2016
View Project