IronSource HQ

IronSource HQ

Architect
RUST Architects
Location
Tel Aviv, Israel | View Map
Project Year
2018
Category
Offices
Gidon Levin

ironSource HQ

RUST Architects as in collaboration with Greentectura architects

RUST Architects in collaboration with Greentectura designed the Iron Source new head office in Sarona Tower in central Tel Aviv. The four floors, with a total area of ​​10,000 square meters, accommodate hundreds of employees in various departments.

 

Offices of various sizes have been positioned around the exterior of the space while public functions form around the core of the building which at points "invade and cling" to the façade to bring direct natural light to them and break the sequence of the offices.


The architects designed classic work stations, adapted to the employee needs. The modular station allows flexibility in terms of the number of employees in the office as part of the many changes that the teams routinely undergo in the company.

 

Adjacent to the core and the inner part of each floor, many public functions have been dispersed, the purpose of which is to create a work/life balance while providing space for informal collaboration while not detracting from the routine of the company's employees.

 

In order to overcome the large spaces, the architects decided to create a programmatic system, so that each floor has 4 main cores according to the location of the teams and the convenience. Each core has a kitchen, a large conference room and a number of meeting rooms & areas of different sizes.

 

 In order to maximize different types of social interactions, large kitchens have been designed as bar like settings, work areas as lounges or high-standing counters and small spaces for intimate meetings.

 

 On the entry level there is a large auditorium and lounges adjacent to the main kitchen. All the elements can be moved, and the area becomes a gathering place for all employees of the company which is connected directly with the large terrace.

 

 On the other floors there are small auditoriums, music room and activity rooms, data centers that contain information about the company's events.

 

 Iron Source's graphic studio created, along with the architects, a common language adapted to the company's branding, signs and graphics that create a unique structure for simple orientation. Tel Aviv illustrators painted on walls and tin surfaces, all as part of building the identity of the Tel Aviv company.

 

 The use of different materials; natural stone tiles, carpets of different shades, ceramic tiles and natural wood paneling eables the division of functions creating a feeling of open areas while maintaining a pleasant and familiar atmosphere.

 

Lighting designer Orly Alkabes designed with the architects a lighting system that holds a circular light fixture that gently illuminates the movement in the open spaces and walkways. The rest of the lighting creates an intimate and comfortable feeling.

 

All of the custom joinery and framework were designed by RUST Architects.

Project Credits
in collaboration with Greentectura architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersSancal
PendantZero
ManufacturersAsaf Weinbroom
ManufacturersEge Carpets
Product Spec Sheet
Manufacturers
Pendant
Manufacturers
Manufacturers
Featured Projects
Latest Products
News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More