J3 - Apartment Design for a couple

J3 - Apartment Design for a couple

Location
Tel Aviv, Israel
Project Year
2019
Category
Apartments

Housing
Photo by Gidon Levin

J3 - Apartment Design for a couple

Studio ETN as Interior Architects

While others are seeking for privacy everywhere, they wanted to be exposed.


The customers are a couple, they were looking for an apartment where freedom is limitless, as befits the freedom of materials and the furnishing fit the general idea of ​​an apartment which is a suite with sophisticated sophistication and geometry, a true hotel experience every day.


In a 78-square-meter apartment, the couple purchased an apartment from drawings, in a project in Jaffa.


By the time we got into action, we had a number of alternatives for the space planning. The customers were looking for maximum openness, lots of light and lots of room to host.


We gave up on a wall between the living room and the bedroom, on which the kitchen was to be installed. We also moved the kitchen to another corner of the open space, so we created a bedroom that is open to the public space of the kitchen and the living room – we placed the bed in the center of the bedroom space as a kind of island look. We closed the bedroom with a glass partition with black iron divisions, and the bed is hiding behind a piece of furniture that served as the back of a bed from the bed side, and a significant storage on the other side.


We upgraded the shower and grew up at the expense of a utility room with a huge window to create a large uniform space, and we put the washing machine and dryer in a niche that was turned down the corridor outside the shower room.

The various elements in the public space were arranged by rows in the form of a kitchen, an island and a mobile dining table, a long, luxurious sofa, and an iron unit with a television screen and a home office station.


Through unconventional thinking, we have achieved a lot of openness in a space that is not very large, and an eye connection between the different spaces, all of which function harmoniously together.


We placed the rest of the storage in the apartment along the walls, from floor to ceiling so that they would be seen as part of the architecture, including lighting customs that we designated for each space and space according to its character.


Interior Designer: Eitan Cohen | Studio ETN

Photographer: Gidon Levin

Project team
Interior Architects
Tverrfjellhytta - Norwegian Wild Reindeer Centre P
next project

Tverrfjellhytta - Norwegian Wild Reindeer Centre P

Pavilions
Hjerkinn kryss E6, Dovre, Norway - Build completed in 2011
View Project