Life Edited Competition

Life Edited Competition

Apartments
New York, United States - Conceptualization in 2011

Life Edited Competition

Tiago Vieira Arquitecto as Commercial

The aim of this competition is to transform an old 40m2 apartment in New York to be the home of a single person. The house should be able to accommodate twelve people dinning and lounge space for seven. Due to the several conditions, such as the size limit and existing infrastructures that should be kept, the apartment is divided in three areas. The living and the dinning area are placed in the half next to the entrance, the bathroom, kitchen and bathroom are placed in the other half. In order to optimize the living area, the bedroom and kitchen volumes are twisted. The bedroom is elevated in order to create storage space and increase the privacy. The living area height is lower, limiting the space and providing storage.

Project team
SFZ Hall
next project

SFZ Hall

Cultural Centres and Exhibitions
Tirol, Austria - Build completed in 2017
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter