MOoN Bar

MOoN Bar

Architect
MARGA ROTGER interiorisme
Location
Alcúdia, Spain | View Map
Project Year
2018
Category
Bars

Restaurants
Gori Salvà

MOoN BAR & RESTAURANT

MARGA ROTGER interiorisme as Interior Architect

In the latest edition of the prestigious German design awards "GERMAN DESIGN AWARD 2020", the interior design of the MOON restaurant, carried out by the MARGA ROTGER interior design studio, was awarded internationally in the category Excellent Architecture- Interior Architecture.

 

The MOON restaurant is located in the tourist area of Puerto de Alcudia and is presented with a fresh and informal atmosphere with a predominance of blue, referring to the colour of the sea and the Mediterranean atmosphere.

The main façade is completely open thanks to a large window from which the restaurant is accessed and thus manages to unify the interior-exterior atmosphere, providing light to the back of the restaurant.

 

The two lateral walls are of great importance in the project as a whole. The wall on the left is clad in pallets painted in a white colour, providing freshness and interspersing shelves with decoration. The different pallet columns serve to install the logo of the restaurant, of large dimensions.

 

On the right side of the premises there is a staircase made of wood and iron and it is on that wall where a large mural has been installed with the inscription "Entrance" which, together with the logo, serves as a great attraction from the street.

 

On the ground floor there is a restaurant, bar and kitchen area. While on the upper floor are the toilets and storage. The restaurant has an industrial atmosphere, as the air conditioning installations are visible and the iron and metal mesh is used in many structural details together with custom-made furniture.

 

The double height of the ceiling together with the intense blue colour create a pleasant atmosphere, giving a sensation of spaciousness and a lot of light. In the central part of the restaurant there is a large planter with a natural orange tree, from which the tables are distributed creating different atmospheres and unifying the interior with the exterior of the terrace. The long bench allows to increase the sensation of depth.

 

The illumination has been taken care of to the minimum detail, using leds in the shelves and pallets, creating a lot of indirect light which provides a relaxed atmosphere. The rows of bulbs hanging from the ceiling remind us of the summertime atmosphere.

Read story in Español

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
FOX 3723,NOLITA 3650,NOLITA 3658PEDRALI
ACTION PAINTIG-FRACTION GLP0211A,ENTRANCE GL11101AGLAMORA S.r.l
CONCRETE OSLO CHEVRON,RETRO NEGRE HEX G58,MANHATTAN M1ST AVE BLANCO BRILLONatucer
Product Spec Sheet
FOX 3723,NOLITA 3650,NOLITA 3658
ACTION PAINTIG-FRACTION GLP0211A,ENTRANCE GL11101A
CONCRETE OSLO CHEVRON,RETRO NEGRE HEX G58,MANHATTAN M1ST AVE BLANCO BRILLO
by Natucer
Featured Projects
Latest Products
News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More