Moustakas Accounting Offices

Moustakas Accounting Offices

Architect
Lab4 architects
Location
Alexandria, Imathia, Greece | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr

Creating a sense of gentle contrasts

Lab4 architects as Architects

The project deals with the redesign of a rectangular floor plan of 150 square meters, in the center of Alexandria city in Greece, in order to house an accounting company’s new offices. The design and construction were undertaken by Lab4 architects and PMG Engineers.

photo_credit Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr
Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr
photo_credit Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr
Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr

The total area is divided into subspaces which include a reception room, two director offices, an employee’s room as well as a meeting room. The floor plan is completed with the auxiliary spaces which include a kitchen, a WC as well as a storage room.

The basic design parameter is the open plan, with the aim of the unimpeded flow of natural light within the individual spaces. So, the use of glass partitions targets to vanish optically the intermediate boundaries in terms of an extrovert design approach. Therefore, the meanings of collaboration, teamwork as well as optical communication flourish in this layout model.

photo_credit Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr
Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr

Minimal lines outline the movements in the space, while round elements make all edges smoother. Special constructions, which have to do with the greatest percentage of office equipment, follow closely the design identity providing additional storage functions.

photo_credit Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr
Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr

Linear lightings and led spotlights play an additional role in illuminating the space gradually, providing a transparent result.

A great priority is also given to the right choice of materials, which in addition to the color palette create a sense of gentle contrasts. White is used as the background, on which are laid the blue shades. Various tones of oak wood textures in combination with all the previous compose an overall result characterized as clear, calm, and comfortable.

photo_credit Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr
Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr

 

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersEGGER Wood-based materials
ManufacturersPhilips Lighting Signify
ManufacturersBenjamin Moore
Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
Carbon Beach House
next project

Carbon Beach House

Private Houses
Malibu, CA, United States - Build completed in 2016
View Project