Østerild Visitor Center

Østerild Visitor Center

Architect
Cubo Arkitekter A/S
Location
Osterild Plantage, Thisted, Denmark
Project Year
2017
Category
Information Centres

New Visitors and National Test Center for big Wind Mills at Østerild.

Cubo Arkitekter A/S as Architects

In 2016, Cubo won the architectural competition for a new Visitors and National Test Center for some of the world’s largest windmills. A Center that communicates the research and technology of the windmills to the public.

The Visitors Center is open to visitors who would like to experience the gigantic windmills and learn more about sustainability and projects of restoring and preserving nature. The location of the center is in the Danish nature reserve of Thy.

The new Visitors and National Test Center gently inserts itself into the surrounding landscape as a slightly raised linear structure with a hovering appearance, which only lightly touches the terrain local biodiversity.

With its curved roof and fiberglass facades, the center appears as an architectural whole in a direct and natural coherence with the landscape and the large-scale linear Test facility.

Project team
Product Specifications
BrandCategoryProducts
Fiberline CompositesFiberline CompositesManufacturers
The Zig Zag Building
next project

The Zig Zag Building

Offices and Apartments
London, United Kingdom - Build completed in 2015
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter