Publicis North America HQ

Publicis North America HQ

Architect
Clive Wilkinson Architects

Design Republic
Location
1675 Broadway, New York, NY 10019, USA | View Map
Project Year
2016
Category
Offices
Michael Moran
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Lounge chair Muuto
Stools Quinze & Milan
Pilot stools
Chair Vitra.
Softshell chair
Rubber Flooring (stairs) nora
Cable mounted flourescent light Philips Lighting Signify
Surface mounted linear LED KETRA

Product Spec Sheet
Lounge chair
Stools
Pilot stools by Quinze & Milan
Chair
Softshell chair by Vitra.
Rubber Flooring (stairs)
by nora
Cable mounted flourescent light
Surface mounted linear LED
by KETRA

Publicis North America HQ

Clive Wilkinson Architects as Architects

Global advertising agency, Publicis, commissioned the architect to design their new North America headquarters in NYC. Located adjacent to Times Square, the 190,000 SF space spans eight contiguous floors, providing an opportunity to unite their three expanding offices scattered across Manhattan. 

 

In an effort to create a strong creative identity for Publicis, we proposed breaking the traditional mold of the skyscraper by dematerializing the building core. This works to create continuity on all floors, connecting their 1200 employees as one organic working community. To eliminate silos and encourage movement we proposed cutting large new atria and adding a stair that connects all eight levels. The concept of a tree extending through all eight floors informs the architectural language of the space - from frag-mentation of the building core to branch like ceiling conditions. To foster their collaborative culture, the agency was engaged in an iterative dialogue to establish destinations on each of the eight floors. Spaces such as the plaza, pub, multi-use space, and home room provide opportunities to bring the Publicis community together, encourage spontaneous interactions, and cultivate knowledge sharing.

 

Materials Used: 
1. Carpet (Grey tiled and red) - Bentley
2. Rubber Flooring (stairs) – Nora Systems
3. White Gloss Epoxy Flooring
4. Cable mounted flourescent light – Philips, Bartco
5. Cable mounted downlight cylinder - Luraline
6. Surface mounted linear LED – Integral, Ketra
7. Millwork-Fabric - Kvadrat
8. Softshell chair - Vitra
9. Visu Lounge chair - Muuto
10. Custom glass wall graphic - EGG
11. Pilot stools - Quinze and Milan

Share or Add Publicis North America HQ to your Collections
Project Credits
Associate Architect
Environmental Graphics Consultant
Project Management
Lighting Designer
Audio Visual Consultant
Products used in this project
The Barn Studio
next project

The Barn Studio

Private Houses
Aspen, Colorado, USA - Build completed in 2015
View Project