Reynaers Campus

Reynaers Campus

Architect
Jaspers-Eyers Architects
Location
Duffel, Belgium
Category
Offices

Reynaers Campus: Experience Centre

Reynaers Aluminium as Manufacturers

Stark yet playful linear pattern For the extension of the new Reynaers Aluminium headquarters, the architects opted for a design where the appearance of the front and rear façade was entirely attuned to their function. The two façades are very different, yet in harmony with the overall concept.


The top floors consist of open-plan workspaces for the employees. The lower two floors are structured around the central atrium with an auditorium, an experience room and Avalon, the Virtual Reality room. With these facilities, Reynaers wants to underscore its role as a pioneering innovator in the digital era.


Aluminium in the leading role For the design of the façade, the CW 60-SC (Structural Clamped) system was used. This façade system has excellent thermal performance, and is ideal for the large, heavy expanses of glass that characterize the design. On the other hand, the CW 86-EF/SG (Element Facade Structural Glazed) was installed as a custom solution. In this cassette façade system, the elements are pre-assembled in the factory, together with the glazing.


The BS 100 solar protection system on the right-hand side of the building creates a playful effect for the tight design of this volume, and offers additional comfort for the offices situated behind it.

Project team
Product Specifications
BrandCategoryProducts
Reynaers AluminiumReynaers AluminiumManufacturers
Eli & Edythe Broad Art Museum
next project

Eli & Edythe Broad Art Museum

Museums
East Lansing, United States - Conceptualization in 2012
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter