Vacation Getaway in Playa Pelada

Vacation Getaway in Playa Pelada

Architect
STUDIO NEBA
Location
Playa Pelada, Guanacaste Province, Costa Rica | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
STUDIO NEBA

Connecting with nature, Simplicity and purity. Creating an environment of peace and solitude where simplicity and complexity meet.

STUDIO NEBA as Architects

CONCEPT

 

Connecting with nature, 

Simplicity and purity.

Creating an environment of peace and solitude where

simplicity and complexity meet.

-

LVL + 0
The house is transformable into a single unit and also a double unit with provision of the staircase. It allows secluded privacy for each individual.

Each unit will give the same ambiance yet a different experience. The open floor plan provides flexibility in usage of both spaces.

 

LVL + 1

The moment you enter the upper floor with winding open staircase, it gives you a feeling of a natural flow with the wind. In the bedroom the morning sky or gloomy night light welcomes you. 

Just two steps further outside on the balcony, the copper bathtub stands, a luxury centerpiece of the bedroom. A robust piece of nature which indulge to enjoy the panoramic view in the most comfortable way.


LVL + R

The roof structure contains a light void on top, which allows natural daylight to bathe inside the bedroom. 

-

The house is situated 150 meters from the white sand beaches tucked away behind lush greenery. It sits idly, few meters up from the ground, keeping it safe from natural and unwanted elements.

The warmth of the wood, the fresh sea breeze reaches all the nooks and corners of the house, leaving you feeling fresh and energized.

Creates an environment of peace and solitude where simplicity and complexity meet.

One can contemplate, admiring the seamless fluidity between interior and exterior.

-

 

CONSTRUCTION
We encourage local artisans to build with their adherent skill-set, with minimized complication and optimized design.

The building unit could be constructed in a typical wooden house construction.

-

 

VISUAL INTERPRETATION

The house is designed with s a full immersion of what our earth has to offer.

The open patio on both sides with overgrown vegetation and the vertical lights shafts to introduce a daily light play. 

The house welcomes you on a natural experience with fine luxury freshness and the warmth of the earth assets.

Project Credits
Architects
Town House
next project

Town House

Private Houses
Hanoi, Vietnam - Build completed in 2019
View Project