A multifunctional space for PAraS model agency

A multifunctional space for PAraS model agency

Architect
KANTOOR
Location
Beijing, China
Project Year
2019
Category
Offices
KANTOOR

KANTOOR

KANTOOR as Architects

In the basement of a newly built commercial compound in the Wangjing district of Beijing KANTOOR designed an office space for Paras, a model agency. The space has two skylights to provide natural light and will be used for daily work and occasional model castings.

To optimize the natural daylight all-white materials have been selected. Materials with different textures are used to generate a variety within the same colour tone. Wood accents and small trees have been added to create a warm feeling in the white interior. Two different tones of terrazzo on the floor separate the working area from the corridor which double functions as a catwalk for model castings.


At the end of the catwalk a plain white wall functions as a background to take photographs of the models. The photos of the models are showcased along the meeting table in a custom designed picture wall. The pantry and printer are located close to the workstations and hidden from the public meeting area. The back wall of the office is covered with cabinets providing space for portfolio storage on the open shelves while the enclosed upper- and lower cabinets store the general office supplies and documents.

Project Credits
Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
LightingFlosAIM
Product Spec Sheet
Lighting
AIM by Flos
Villaggio Save The Children
next project

Villaggio Save The Children

Pavilions
Milan, Italy - Build completed in 2015
View Project