Anthos

Anthos

Architect
Tempelbau
Location
Empoli, Metropolitan City of Florence, Italy | View Map
Project Year
2018
Category
Shops

black arches white walls

Tempelbau as Architects

Anthos was born from the desire to achieve a design that simultaneously takes advantage and enhances the architectural features of the space.
The original space consisted of a single tunnel-shaped room divided into four squared bays with vaulted ceiling.

The concept envisions the division of space into two functionally different zones:
The first three bays host the clothing display while the last bay contains a mirroring wall, the cashier desk and the accessories display as a background of the composition.
Furniture seizing focuses on a geometric module based on the subdivision of the bay into three parts.
Lighting represents an important part of the project. In fact, integrating lighting within the pieces of furniture, allows an optimal exhibit of goods on display, and frees the vaulted ceiling from any device that would have compromised its visibility.

 

Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersCotto d'Este
ManufacturersDesign Luce
ManufacturersEXENIA
Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
by EXENIA
Featured Projects
Latest Products
News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years
20 May 2022 News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years

The neoclassical building was built between 1850 and 1855 to a design by Johannes van Maurik as a na... More

82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects
20 May 2022 News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects

In addition to restoring the original Museum Arnhem building, complete with characteristic historic... More

Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa
19 May 2022 News
Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa

A sequence of open spaces with a gradual degree of intimacy allow residents to move gently from the... More

Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion
19 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion

The largest project completed by Baumschlager Eberle Architekten in Europe to date, the new Montagne... More

Find products by looking at inspirational projects
18 May 2022 Inside Archello
Find products by looking at inspirational projects

Archello’s new Inspiration guide is the world’s first and largest reference guide with a... More

Artlist office design celebrates creativity while emphasizing work, efficiency, and collaboration
18 May 2022 News
Artlist office design celebrates creativity while emphasizing work, efficiency, and collaboration

For busy Israel-based technology company Artlist, designers Switchup created an office concept that... More

Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing
17 May 2022 News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing

Only a few miles from the downtown area of Denver, this experimental co-housing project by Productor... More

Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx
17 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx

On a sloping site in the Austrian ski resort of Alpe Furx, this holiday and leisure development by B... More