Blanca House
Juan Solano

Blanca House

Martin Dulanto Arquitecto as Architects

Design Concept This house has been worked on to look like a massive block, which has been excavated to generate different areas in the inside. The house has three different levels: the basement, first floor and the terrace.


The basement is connected with the exterior by tall windows, which allow plenty of sunlight and cross ventilation for every bedroom. The introverted character in which the design is based permits the user to enjoy privacy in every ambiance on this level.


The social area on the interioris located in the first floor. It is incorporated by a glass closing, which allows a total integration of the living room, the dining area, and the kitchen. It also allows a full view of the park situated in front of the house.


The terrace has been plotted as an open and integrated space. A central patio integrates the house, and allows a full connection on its three levels, and in the meanwhile provides plenty of natural light and excellent ventilation. We can observe an orange staircase situated in this ambiance that plays a main role as a protagonist.


The project has the following areas: 1. Basement: Central patio, living room, 3 secondary bedrooms with their own private bathrooms. 2. First floor: mainbedroomwithprivatebathroom, diningroom, living room, patio, kitchen, servicebedroom, servicebathroom, service patio. 3. Terrace: living room, diningroom, pool, restingarea, BBQ area.

Share or Add Blanca House to your Collections
Project team
Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology
next project

Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology

Exhibitions
New York, United States - Build completed in 2016
View Project