Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
Conversion of a commercial space to refectory

Conversion of a commercial space to refectory

Architect
Bureau Brisson Architectes
Location
Pully, Switzerland | View Map
Project Year
2020
Category
Primary Schools

Secondary Schools

Workshops

Conversion of a commercial space to a community refectory

Bureau Brisson Architectes as Architects

Constantly looking for premises to better meet the needs for extracurricular structures, the City of Pully seized the opportunity of an empty commercial space in the city centre, in the walking area, to reflect on a new offer. Aimed primarily at pupils in the commune's secondary classes, this new location should offer a new type of refectory, less formal and more welcoming.
The space is also designed to be used outside the refectory's hours as a multi-purpose room for the commune's companies and associations.
The result is a plan open to the street on the ground floor, with all the services concentrated at the back of the premises and integrated into a face that a curtain can hide to neutralize the premises. The basement houses two additional activity rooms and a fully equipped professional kitchen to offer the greatest flexibility of use to this new place pulliéran. 

This story is available in multiple languages
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersForbo Flooring Systems
ManufacturersLaufen
Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
by Laufen
Edificio Valle de Tena
next project

Edificio Valle de Tena

Private Houses
Panticosa, Huesca, Spain - Build completed in 2019
View Project