CUT HOUSE

CUT HOUSE

Architect
Bamboo studio
Category
Private Houses

CUT HOUSE

Bamboo studio as Architects

Apartment's block short dimensions (400m2) and his perfect rectangular shape gave us the possibility of using pure geometric shapes for the planimetry of the residence which is located in a little country in the province of Brescia.


A new primitive volumetric shape comes out, drawn by the context needs and internal spaces functions. Windows seems to be obtained from a sharp cutting: the white surface, conceived as a white paper sheet, lets the natural light comes in throw this new concept of outlet.


The same cutting procedure has been used for creating a new volumetric hollow that generates new boundaries between inside and outside: a new kind of lights and colors illuminate the interior spaces of the area.


Share or Add CUT HOUSE to your Collections
Project Credits
Underground Parking Katwijk aan Zee
next project

Underground Parking Katwijk aan Zee

Car Parks
Katwijk aan Zee, The Netherlands - Build completed in 2015
View Project