flat|1

flat|1

Architect
unnamed studio

Sarkis Araqelyan
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses
Courtesy of unnamed studio

flat|1

unnamed studio as Architects

The project flat|1 is an embodiment of vivid and, at the same time, controversial ideas. The main idea of the interior is to preserve the history of the place and add its own, new history.

During the renovation project, we carefully considered the importance of preserving the original floors, vaulted ceilings, as well as other original details. The shade of the space is calm, with bright dominant accents; the combination of both eclectic interior decorations and modern techniques is another requiring theme of the project. For example, the kitchen was painted into a completely monotone gray, which allowed us to preserve the original brick walls of the building, but there is also a fully LED stretch ceiling above, the use of which brings us back to modern-day technologies.

It was also decided to reinforce the old load-bearing walls with metal beams. They also form the visual "raw" appearance of the room, becoming part of the design.

 

Material Used:
Windows: ND NTech Villa Fixed frame
Doors:  Harmonie Norge AS
Interior lighting: Nowodvorski PROFILE EYE
Interior furniture: Kelly Wearstler Zephyr Club Chair
KNOLL MARCEL BREUER - WASSILY CHAIR

This story is available in multiple languages
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Interior furnitureKnoll
Interior furnitureKelly Wearstler
Interior lightingNowodvorski Lighting
DoorsHarmonie
Product Spec Sheet
Interior furniture
Wassily™ Chair by Knoll
Interior furniture
Zephyr Club Chair by Kelly Wearstler
Interior lighting
PROFILE EYE SPOT black 9322 by Nowodvorski Lighting
Doors
Residence Niemeyer
next project

Residence Niemeyer

Private Houses
Oostduinkerke, Koksijde, Belgium - Build completed in 2019
View Project