Hillside house

Hillside house

Architect
TWO+
Location
Simferopol, Crimea | View Map
Project Year
2021
Category
Private Houses
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Fireplaces Focus
Interior furnitureBoConcept
Elba Lounge chair
Aluminuim composite panelsAluminstroy
Curtain wallALUTECH
Interior Invisible doorsSofia
PVC membraneTechnonicol

Product Spec Sheet
Fireplaces
Interior furniture
Elba Lounge chair by BoConcept
Aluminuim composite panels
Curtain wall
by ALUTECH
Interior Invisible doors
by Sofia
PVC membrane

Hillside house

TWO+ as Architects

The architecture of the house is characterized by concern for natural habitat and the desire to generate a large-span living space to accommodate the residents comfortably.Therefore, the building is cantilevered above the terrain, preserving all pre-existing trees, relief, and based on a long metal frame with a 12-meter column pitch.

Caption
Caption

The top of the house is flat, but in the central part it forms a bend and turns into a pitched roof, forming glazing for the skylight. The southern wall of the building faces the pine forest and is made of panoramic glazing, revealing a picturesque view of the entire river valley from all rooms in the house. A balcony extends along the glazing and connects to the main terrace at the end of the house, access to the balcony and terrace is possible through sliding aluminum systems from the rooms.

Caption
Caption

During implementation, it became almost impossible for vehicles to pass through the site, so earthworks were carried out mainly by hand. Also, due to dense vegetation and steep relief, difficulties arose with the delivery of structures to the installation site. Therefore, it was necessary to find a truck crane with a sufficient boom length that could reach the desired point. The total construction period before the residents moved in took one year.

Caption
Caption

Thermalwood andaluminiumcomposite panels are used in the exterior of the house. The retaining walls are built using traditional rubble masonry made of local stone. Old granite paving stones were used while covering the driveway, and a part of the paving was made with brushed concrete. A small fragment in front of the terrace is planted with a lawn and decorative grasses, while the main territory of the site has been preserved in its original form, which visually made it possible to blur the border of the site and the adjacent forest.

Caption
Caption

Read story in PortuguêsItalianoDeutschEspañol and Français

Project Credits
Architects
Products used in this project
Featured Projects
Latest Products
News
Graux & Baeyens responds dynamically to Belgian farmhouse vernacular
27 Jan 2022 News
Graux & Baeyens responds dynamically to Belgian farmhouse vernacular

Forming the core of a new living/exterior room, the thoughtful introduction of covered outdoor space... More

Alfa Research Center is an island of the future that captures the realities of daily life
27 Jan 2022 News
Alfa Research Center is an island of the future that captures the realities of daily life

An ‘island of the future’ that gathers the best technologies to improve products, the ne... More

The Diptych by Para Project speaks to urban UNESCO Heritage fabric
26 Jan 2022 News
The Diptych by Para Project speaks to urban UNESCO Heritage fabric

A temporary pavilion for the 2021 Brugge Triennale, TraumaA, Brugge, Belgium, The Diptych by PARA Pr... More

Phoebe Says Wow Architects take a novel approach to coffee in the city with their renovation of Fifteen Steps Workshop Coffee
25 Jan 2022 News
Phoebe Says Wow Architects take a novel approach to coffee in the city with their renovation of Fifteen Steps Workshop Coffee

In a bustling commercial district of Taipei, Phoebe Says Wow Architects undertook this renovation of... More

Simple and robust Paris Metro Line reaches great depths with an impressive structural concept
25 Jan 2022 News
Simple and robust Paris Metro Line reaches great depths with an impressive structural concept

Located at the base of the Paris judicial tribunals, the new Porte de Clichy station by AZC Atelier... More

Holiday Home Hagen features an abstract façade made of ‘knitted’ logs
24 Jan 2022 News
Holiday Home Hagen features an abstract façade made of ‘knitted’ logs

On the outer skirts of Laterns Bonacker, Holiday Home Hagen by Marte.Marte Architects is part of a s... More

Lafine de Paris Wedding Showroom provides a unique platform for works of art
21 Jan 2022 News
Lafine de Paris Wedding Showroom provides a unique platform for works of art

In China, Huqiu Wedding City is an important wholesale and retail base for the wedding industry that... More

Peloponnese Rural House by Architectural Studio Ivana Lukovic provides needed respite for a nature-loving family
21 Jan 2022 News
Peloponnese Rural House by Architectural Studio Ivana Lukovic provides needed respite for a nature-loving family

Surrounded by picturesque olive groves in the Greek village of Kalamia, Peloponnese Rural House by A... More