Jewellery Box Chaowai

Jewellery Box Chaowai

Architect
CLOU Architects
Location
Beijing, China
Project Year
2016
Category
Shops

Jewellery Box Chaowai

CLOU Architects as Architects

The original brief for Jewellery Box Chaowai was to design a high-end boutique, however, given the scale of the project, CLOU felt that a department store look and feel might be more appropriate.

To create a sense of unity throughout the design, counters were fitted with anodised, corrugated steel and customised in a range of tones and natural stone selections to create a different atmosphere on each floor. Each level hosts different precious stones and as such the lighting and materials have been selected to show the jewellery in an optimal way. Diamonds on the ground floor require cold lighting, which is balanced by gold column cladding and signage boxes, while on the second floor, jade jewellery, which requires warmer light, is offset by darker material finishes.

Project Credits
Library and Learning Centre
next project

Library and Learning Centre

Libraries
Vienna, Austria - Build completed in 2013
View Project