Located in Maehongsorn, the northern province in Thailand surrounded by mountains, MHS house is a small house project designed for a German - Thai couple by ASWA (Architectural Studio of Work - Aholic). The architect proposed an idea of making a house that looks like a sculptural form for this site.

The house is formed of three concrete structure boxes stacked and shifted form each other. The ground floor is a living space with a small pantry and restroom. For the second floor, the working room is located there and on the overlapped part from the first floor created a terrace, where placed a jacuzzi.

While master bedroom and master restroom are on the top and have a glass window to look over mountains around. The artificial wood is chosen to clad all over the second and third floors to create a warm lightweight body while the first floor used a plaster cement wall to create a heavy base for the house.

All three boxes have a similar dimension of 6.60 by 6.60 meters and 3.45 meters in height. The total area of this house is around 135 square meters. The natural ventilation is the main concern for energy efficiency for this house and the rooftop is occupied with solar cell panels which can provide electricity for hot water.

Share or Add MHS to your Collections
Product Spec Sheet

ElementBrand
wall paintTOA Paint
Product Spec Sheet
wall paint
TELUS Centre for Performance and Learning
next project

TELUS Centre for Performance and Learning

Concert Halls and Theaters
273 Bloor St W, Toronto, ON, Canada - Build completed in 2009
View Project