Quantcast

Quantcast

Offices
San Francisco, CA, USA - Build completed in 2016
Jasper Sanidad

Quantcast

Huntsman Architectural Group as Interior Architects

Quantcast, a leader in digital marketing and brand engagement, invited Huntsman to design a new, 95,000 square-foot, three-floor headquarters in the city's tech-focused South of Market neighborhood with the goal of better reflecting the company's dynamic image and fluid work culture.

 

In the reception area, a custom glass media wall features digital video content to welcome visitors, while a minimalist palette of materials and colors - primarily grey and white, contrasts the warmer tones of a milled, washed-wood reception desk. This tonal juxtaposition is repeated further throughout the office space. A key highlight of the entry sequence is a vibrant wall mural designed by creative studio JaegerSloan. The graphic captures Quantcast's lively culture as well as its product through vibrant, colorful illustrations.

 

The open floorplan is optimized for flexibility and efficiency, allowing employees and teams to change locations freely. A variety of work settings support a balance of collaboration and focused work. Freestanding whiteboards physically delineate neighborhoods, while also improving transparency between teams. Daylit breakout areas are distributed in proximity to open work areas and offer heads-down space for quick meetings. Larger collaboration areas are located adjacent to the elevator lobby to prevent team members from other floors having to travel far distances.

 

Social activities also play an important role. Cafés on each of the three floors provide amenities with varying seating arrangements and table heights, while a “town hall” space, complete with catering kitchen, facilitates all-hands events and is easily transformed with moveable walls and a custom mobile bleacher solution from Mash Studios. The signature “moment”, however, is the QFS Bar, an oasis where one feels transported to another place. In contrast with the minimalist palette of the office spaces, richer, tones and materials, including dark grey felt acoustical panels serve as a backdrop for custom neon signs. Exposed ceilings, polished concrete floors, and steel rebar barstools underscore a more industrial aesthetic. Various settings, including walnut booths, a U-shaped bar, and game areas offer Quantcast employees an opportunity to take a timeout and reenergize before heading back to work.


Project team
SC Johnson Fortaleza Hall
next project

SC Johnson Fortaleza Hall

Memorials and Museums
Racine, United States - Build completed in 2010
View Project