Restaurant Het Bosch
John Lewis Marshall

Restaurant Het Bosch

JagerJanssen architecten BNA as Architects

Restaurant ‘Het Bosch’ by JagerJanssen in collaboration with DREISSEN architects is located at a superb location on the Nieuwe Meer lakeside [Amsterdam, NL], a stones throw away from the Southern Amsterdam business district.


The Design has to distinct faces: one towards the marina and one facing the Nieuwe Meer lake. Both faces derive their qualities and appearance from the surroundings. The marina side is rough, seeking relation with boat hangar architecture. The lake facade is more horizontal, broad and refined. Large transparent surfaces exhibit the restaurant interior. The characteristic roof intermediates between these two aspects: it morphs from 3-pithced roof to a straight edge. This space saving configuration makes it possible to fit the desired program into the tight prescribed envelope.


A magnificent few from the restaurant is created by lifting the built volume. This intervention gives room to a storage space for 6 sloops underneath the restaurant. By using a durable and prefab construction of laminated wooden elements, the building time is significantly reduced.

This story is available in multiple languages
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersEco ChoicePlato Wood
facadePlatowood
Product Spec Sheet
Manufacturers
facade
Dengshikou Hutong Residence in Beijing
next project

Dengshikou Hutong Residence in Beijing

Private Houses
Dengshikou, Dongdan, Beijing, Dongcheng, China - Build completed in 2016
View Project