S house
Renzo Rebagliati

S house

Romo Arquitectos as Design and construction supervision

The project is located on a lot with a single front on Bonaire Street, within the Club las Palmas, south of Lima. The commission consists of designing a seasonal beach house for the client and his family, taking advantage of the terrain so that it could accommodate sub-families comfortably, including children and guests.


The solution is simple and emphasizes functionality, maximizing space without sacrificing lighting or ventilation. The house has 6 bedrooms with natural light, which enters through a large central courtyard that concentrates the circulation core. The design and housing concept also aim to maximize the social and meeting areas, which function as intermediate spaces between the inside and the outside, creating filter elements between different functions of the house.


Entrance is emphasized by a lintel flown which frames the common roofed area: Living Room, Kitchen and Guests Restroom. The lattices of concrete and wood are used as filters providing different levels of privacy to the house from the street.


The front block works as a prelude to enter both the private area of ​​the bedrooms and the terrace area on the second level. On the terrace area, the block towards the front, the open living room and the main dining room get the views close to the street facade. On the back block, the pool area and barbeque sit on a more private location over the terrace, getting views of the sea and surroundings.


The distribution of social areas allows a large family, having different groups and meeting simultaneously, because the spaces function semi-independently. However, the terrace, as is characteristic of this beach houses becomes the social atmosphere of the house, connecting the two blocks through a bridge at the same level and allows one to appreciate the scenery.


The materials used are; exposed concrete, polished concrete, terrazzo and mosaic seek to equip the house of a semi-rustic atmosphere, highlighting some contrasting elements such as stairs, woodworking and furniture that give a contemporary character design of the house.


Material Used :

1. Exposed concrete walls and Facade – Local contractor

2. Steel structure – Local contractor – Tito Laurente

3. Cachimbo wooden Louvers and Decks (Local and natural) – Local contractor

4. Concrete Mosaic Floor Tile, Flag (black and white) – Casa Rosselló

5. Terrazo Floor Tile, Onix white – Casa Rosselló

6. Cobble stone floor (Natural) – Local contractor

This story is available in multiple languages
Project Credits
Construction supervision
Design and construction supervision
Product Spec Sheet

ElementBrand
Concrete Mosaic Floor Tile, Flag (black and white), Terrazo Floor Tile, Onix white Casa Rosselló
Product Spec Sheet
Concrete Mosaic Floor Tile, Flag (black and white), Terrazo Floor Tile, Onix white
Apfelhotel Torgglerhof
next project

Apfelhotel Torgglerhof

Hotels
Saltaus, St. Martin in Passeier, South Tyrol, Italy - Build completed in 2020
View Project