Sabidom Headquater

Sabidom Headquater

Architect
MNdesign
Location
Moscow, Russia
Project Year
2014
Category
Offices
Marian Furnike
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
Flooring - Carpet tileInterfaceUrban Retreat
ChairsArper SPALeaf
MixersHansgrohe SE
Furniture - ChairsDauphin
InstallationGeberit
LightingArtemide

Product Spec Sheet
Flooring - Carpet tile
Chairs
Mixers
Furniture - Chairs
by Dauphin
Installation
by Geberit
Lighting

Sabidom Headquater

MNdesign as Architects

While designing the main office of Sabidom Company which specializes in construction of townhouses, the main task was to demonstrate a favorable difference between this company and the major players of the construction market. Another task was to establish a fundamentally different approach of Sabidom not only to construction process, but also to interaction with the clients. The main goal of this interaction is to turn the usually difficult and complicated task of house purchasing into a fun adventure. Therefore, for the interior design, we decided to follow the methods rather typical for offices of IT companies such as Google, Skype, Yandex. As our client said - "It is necessary to create a positive work space for the free-thinking and creative people".


The main design concept was built on the key values of the client’s company - friendliness, innovation and ecology. The main office consists of an open space in the center, with offices, meeting lounges, and tech rooms situated around the perimeter. The work space is separated from the main entrance by reception block – the main emphasis of the interior, and the winter garden – a nice place for relaxation and creative "brainstorming". In addition to the winter garden, the office has a sitting area with kitchen, dining room and a game room.


Futuristic looking furniture, dynamic lighting fixtures, as well contrasting, but eye-pleasing colors were used to enhance the overall design concept. They are combined with natural looking carpeting texture, birch veneer, porcelain tile, and a large number of natural plants. The usage of glass walls creates an open-space look, while the interior graphics on these glass walls (made with matte film) enhance the style and the character of the interior.

Project team
Architects
Products used in this project
PECKHAM LIBRARY
next project

PECKHAM LIBRARY

Libraries
London, United Kingdom - Build completed in 2000
View Project