Star Hub

Star Hub

Location
Tavagnacco, Province of Udine, Italy
Project Year
2019
Category
Offices
Rocco Taglialegne – photography
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
A. 24 Pendant ArtemideA.24
ManufacturersTacchini
ManufacturersDesalto spa
ManufacturersFantoni
ManufacturersICF
ManufacturersLaCividina

Product Spec Sheet
A. 24 Pendant
Manufacturers
Manufacturers
Manufacturers
by Fantoni
Manufacturers
by ICF
Manufacturers

STAR HUB for Autostar/Autotorino

VISUAL DISPLAY - Interior / Identity / Stories as Interior Architects

The new Visual Display project for Autostar is a place of work and sharing, a flexible and contemporary office, dedicated to the digital division of the company.

Open to the evolutions of the work world, this 400 sqm open space is free from the rules of the physical space, from fixed workstations and regular timetables. This office space accommodates up to 40 people, organized in different clusters and with different types of workstations - single, shared, for laptop, desktop computer -.

This space is available to the employees 40/50.

The large central volume, entirely encased in a three-dimensional and sound-absorbent felt cover, conceals the technical compartments, the wardrobe and the printer area. It also accommodates the meeting room and the studio dedicated to the shooting of the accessories sold online.

This central and functional element divides the space and interrupts the propagation of sound, whereas the clear and reflective materials of the architectural box enhance the natural light entering from the large windows.

Padded and colorful relax areas visually and acoustically interrupt the more traditional work areas by creating islands that may turn into alternative work stations.

The kitchen, dark and enveloping, is the place where to break for excellence.

A long communal table in ash wood runs through the whole space, while the coffered ceiling lets in natural light from above.

A place of technological innovation, where the "wiring" parts are entirely hidden underneath the floor or based on wireless technology and allow access to audio and video data from any workstation.

A sound masking system integrated into the ceiling drastically reduces the perception of disturbing sounds, increasing the degree of privacy of the employees.

The technical lighting, custom made specifically for this project, has been designed to provide a constant degree of light to the work area, varying during the day according to the amount of natural daylight.

A project where space, light, sound, and technology become pure visual, acoustic and emotional comfort.

Products used in this project
The Flushing Meadows Hotel & Bar
next project

The Flushing Meadows Hotel & Bar

Bars and Hotels
Fraunhoferstraße 32, 80469 Munich, Germany - Build completed in 2014
View Project