Swivel Space

Swivel Space

Architect
CLOU Architects
Location
Beijing, China
Project Year
2016
Category
Offices

Swivel Space

CLOU Architects as Architects

The office occupies 500 sqm on the second floor of a three story office building from the late 1980’s. We decided to keep the present configuration of the space uninterrupted while inserting our office program. An annex glass box had been added to second floor of the existing building allowing for the exterior brick facade to be experienced as an interior space.

The space is loosely zoned into a main work area, kitchen and gathering space, a large meeting room area, a model making room and smaller meeting room. Alongside the main work space a continuous wall of metal cladded swivel doors allow for a playful and flexible configuration of ‘open and close’. When closed, the metal panels catch subtle reflections of the surrounding office environment, while becoming a 20m long ‘wall of imagination’ for project teams to pin up and discuss their work.

The model making room is accessible via multiple routes through an extreme vertical space of what used to be a stairwell core. The flux of the reception area, meeting room and kitchen can be discontinued via floor-to-ceiling swivel doors whenever activities require it.

Project Credits
Daylesford 1863
next project

Daylesford 1863

Private Houses
Daylesford VIC, Australia - Build completed in 2019
View Project