Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
the sky clubhouse

the sky clubhouse

Architect
Design In Motion
Location
Bangkok, Thailand | View Map
Project Year
2018
Category
Private Houses
Soopakorn Srisakul

The Sky Clubhouse

Design In Motion as Architects

The Sky Clubhouse is a small building facility for the dwellers in a residential projects in the suburb of Bangkok, Thailand. This project is served as the functional building for this private housing project, which consists of a small gym on the upper floor, interior living space and exterior areas for multi-purpose activities.

 

With the limited space, the main idea of the project is to create the open and continuous space that can connect between not only inside and outside but also below and upper levels. The design of ‘stepping floor’ comes to serve as a way to combine circulation, floor plan, activities and landscape that can lead visitor from the ground level along the way to the gym on the upper floor. Meanwhile the space under the steps has been used to hide all the service areas of the building.

 

The steps are also utilized to divide the floor into each small platform that can serve various activities and functions. Each of these platforms provide with adequate space that can change to fit the need for several function such as relaxing space, working tables or amphitheater for small groups of people. Furthermore, small garden is placed carefully between this platforms to add the greenery atmosphere and create privacy between each platform simultaneously.

 

The overall materials are the standard economical materials in Thailand, concrete, terrazzo floor and aluminium windows. However, the main character of the building's façade is the white aluminium stripes which cover all interior spaces on the ground level and gradually twist their profiles from vertical to horizontal to minimize sunlight from the above but connect the view below to the outdoor area and landscape garden around the site. As appear from the outside, it seems like the building is slowly opening ‘the curtain’ to explore the outside world.

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Laminated glassAGC Glass Europe
Exterior and interior wall paint Beger
Doors & WindowsMAENUM
Product Spec Sheet
Laminated glass
Exterior and interior wall paint
by Beger
Doors & Windows
by MAENUM
Lick-Wilmerding Campus Expansion and Renovation
next project

Lick-Wilmerding Campus Expansion and Renovation

Primary Schools
San Francisco, CA, USA - Build completed in 2018
View Project