Casa SI
Gabriele Rivoli

The main focus of this project was to renovate the apartment but without losing its original character from when it was inhabited by the grandmother. The dining room has been kept in the brightest area of the apartment. We decided to preserve the original tiles, repositioning them as patchwork for the entire flooring. The colored cemented tiles are therefor distinctive and predominant signs of the clean context, painted with white walls and filled with custom made dark pine furniture. The dining table is made of natural oak which is also published and designed by Manuarino Architecture studio. A very extravagant decision is to put the living and kitchen area together separating the area with a double-sided sofa. Meanwhile the dark pine kitchen island and the glossy gray quartz countertop are the protagonists of the environment, coming together with the wooden walls ; on one side with the full- height library and TV, and on the other side a full height kitchen column. All the furniture has been designed and made to fulfill the space. The brass pendants were made by a local craftsman based on the original design of Manuarino Studio. The majolica in the guest bathroom is vintage , recovered from the client who has kept it for years.

This story is available in multiple languages
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
lightsFlosLampadina, Parentesi
ManufacturersAlessi
lightsArtemide
stoolsHAY
Product Spec Sheet
lights
Manufacturers
by Alessi
lights
stools
by HAY
Hans-und-Hilde-Coppi-Gymnasium Sports Hall
next project

Hans-und-Hilde-Coppi-Gymnasium Sports Hall

Sports Centres
Berlin, Germany - Build completed in 2019
View Project