Google Tech Corners

Google Tech Corners

Architect
Blitz
Location
Sunnyvale, CA, USA | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Image Center Architectural Photography
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Office furnitureSteelcase
ManufacturersStylex
PendantMuuto
CarpetInterface
Wood Wall PanelingANTHOLOGY
Stools, Tables, SofasBLU DOT

Product Spec Sheet
Office furniture
Manufacturers
Pendant
Carpet
Wood Wall Paneling
Stools, Tables, Sofas
by BLU DOT

Google Tech Corners

Blitz as Architects

Hygge at Scale.

Blitz partnered with Google to implement a redesign of spaces within the open office that meet Google's goals of a workplace that enables teams to collaborate, do focused work, and innovate.

The design solutions break down visual barriers within the workplace and create open informal meeting areas with key points of intersections on each floor. The removal of wall partitions and semi-enclosed nooks allow daylight to penetrate into the interior areas of the floor plan and present a clear visual connection between adjacent open office spaces. A phased approach was implemented, in which two floors were transformed at a time, while the campus was fully functional.

To instill a sense of ownership for the teams occupying the spaces, the design team established residentially-inspired environments that create an immediate sense of comfort. Each ancillary area is distinctive in its design, yet maintains a consistent vernacular across the buildings through textural and layered materiality. These spaces specifically bring the outside in, acting as hubs on each floor, and mimic comfortable living rooms and outdoor courtyards.

A variety of seating options — informal living room space for collaborative brainstorming, comfy lounge chairs for focused work, flexible furniture with integrated whiteboard surfaces — allow users to use the spaces according to the type of work they need to get done. Blitz specified approximately 800 pieces of furniture throughout the two buildings. To further enhance the bespoke qualities of each collaboration zones, the design team layered the spaces with curated decor items, artwork, and easter eggs that playfully enhance each area's distinct qualities.

While variations in finishes, furniture, and lighting provide each collaboration space with a distinctive identity, the spaces are tied together by a series of open wooden trellises.

The trellises direct the user through the spaces and establish a clear way-finding across the floor. By creating a distinctive shift in the ceiling condition, the trellises create a sense of enclosure and intimacy in the collaboration spaces without restricting access to daylight or views.

The success of the project related to the skillful coordination between the design team and various consultants. Blitz, whose immersive and nimble process is more reflective of its Silicon Valley tech clients' than that of a traditional architecture firm, utilized Google products to make coordination efficient and effective.

Read story in PortuguêsDeutschItalianoEspañol and Français

Featured Projects
Latest Products
News
Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui
30 Jan 2023 News
Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui

Set atop Auqui hill, bordering the city of Quito, Horno De Pan, designed by Taller General and ERDC... More

Laura Ortin Architecture adds perforated “celosia” as a dynamic element to this apartment in Spain
30 Jan 2023 News
Laura Ortin Architecture adds perforated “celosia” as a dynamic element to this apartment in Spain

Located in Murcia, Spain, Pa(i)saje House by Laura Ortin Architecture is an embodiment of dreams and... More

Studio Antimatter reimagines healthcare delivery through soft, subtle and soothing design elements
29 Jan 2023 News
Studio Antimatter reimagines healthcare delivery through soft, subtle and soothing design elements

Early Medical Centre, designed by Studio Antimatter, rethinks healthcare architecture in Singapore b... More

Foster + Partners complete flexible urban workspace ICÔNE for a post-covid world
29 Jan 2023 News
Foster + Partners complete flexible urban workspace ICÔNE for a post-covid world

In Belval, Luxembourg, Foster + Partners has completed the new office complex ICÔNE. The proje... More

HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More