Heytea Bakery Hangzhou Guoda Plaza

Heytea Bakery Hangzhou Guoda Plaza

Architect
Nota Architects
Location
Guoda Plaza 1st Floor, 1F01, Yan’An Road No 609, Hangzhou, Zhejiang Province, China | View Map
Project Year
2019
Category
Shops
WANG Pengfei

Zen Tea Garden——HEYTEA Bakery Hangzhou Guoda Plaza

Nota Architects as Architects

When Heytea meets Hangzhou tea-drinking culture, how to present Tea Life style? In consideration of walk flow and spatial concepts, nota architects creates a HEYTEA Garden for Heytea’s first bakery in Hangzhou . Taking tea garden as space prototype, here tea mountain, tea fields, seats, bakery contrast finely with tea culture by its spatial logic and modeling language.


Hangzhou is a tea production city,  where tea also integrates into local civic life. People rest and drink tea in tea shops by tea fields. In this city, tea gardens and tea houses connect closely and interdependently, while the former produce tea and the latter provide space to taste. Drinking tea in tea fields is the most relaxing and primitive way of tea tasting.  After a series of exploration on Hangzhou tea culture, Zen of tea garden is defined as the space theme.


Inspired from the formations of tea plantations that sit between the mountains and rivers, the geometric arrangement of tea fields are used to construct the space. Three flows defined by programs, bakery, beverages and delivery, run respectively along the guiding devices,directing from entry to the bakery queue, beverage ordering or pick up. The tea field texture ends up with a sloping tea mountain. The staggered steps between the fields are available for rest. Two sets of handrails rise gently along the steps and point to the mirror doorway on top of the mountain, which leaves an imagery of infinity.


Tea drinking here at HEYTEA Garden is defined as an relaxing and inspiring experience. For a mountain seat one could choose from the terrazzo steps or the Tea-tree-looking soft seatings. Creative ways to use the seating space is encouraged. Tea mountain has its extension encored inside the shopping mall, as a shop window for tea production display. The window glass is tilted to leave out parts of the mountain, inviting people for participation and resting. Outdoor seats in tea fields are also designed for flexible use. Low planters and high leaning installations act as Tea Tree bushes, both quickly classify flows of people to achieve highly efficient dynamics yet in a cozy way.  

 

Material Used :
1. Fabric — Furniture — PARALLEL,Torino, Jet Series
2. Furniture — Outdoor furniture — HAY, PALISSADE Series
3. 3M film — Façade — 3M, TE1713 Series
4. Marble — Floor — Xiamen Leiyuan Stone Industry Co. LTD, Dark green marble

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Façade - TE1713 Series3M
Outdoor furniture - PALISSADE SeriesHAY
Product Spec Sheet
Façade - TE1713 Series
by 3M
Outdoor furniture - PALISSADE Series
by HAY
Klostergasse Studio
next project

Klostergasse Studio

Offices
AT-6900 Bregenz, Klostergasse 9a, Austria - Build completed in 2019
View Project