KARL LAGERFELD  new store concept

KARL LAGERFELD new store concept

Location
Munich, Germany | View Map
Project Year
2018
Category
Shops

Showrooms
@ KARL LAGERFELD

KARL LAGERFELD new store concept

plajer & franz studio as Interior Architects

KARL LAGERFELD has re-opened the first store in germany showcasing the brand’s new retail concept. The design is taking inspiration from Karl Lagerfeld’s own office and home and shares his fascinating world with the customer.


Spanning 140 sqm, the flagship-store is located in a historic building in the city centre of Munich. The new retail concept focuses on an elegant and clean aesthetic that ensures an inviting, light and open feel. The store’s ventral element is an installation of chrome frame elements placed in front of a generous marble staircase. It leads to the upper floor along a deep black wall.


welcome to karl’s world


The retail design is characterized by furnishing elements from Karl Lagerfeld’s living environment. A carpet with a geometric pattern reflects one he designed for his apartment. Framed sketches of his work are on display in the store. Gold-framed mirrors, red velvet armchairs, French panels and the herringbone parquet are inspired by antique décors and the traditional French architecture from the fashion designer’s office. A bespoke carpet with a red border around the edges mimics the frame he uses as a trademark for all his sketches. The designer’s preferred materials marble, brass and black chrome create luxurious accents. A carpet with a geometric pattern reflects one he designed for his apartment. Gold-framed mirrors, red velvet armchairs, French panels and a parquet floor are inspired by his office. 


The new store concept reflects the iconic image of KARL LAGERFELD - the fashion house that’s accessible and cool. It was designed to showcase the brands whole product range and to create a space in which Karl's world can be experienced as authentically as possible.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Interior Architects
Product Spec Sheet

ElementBrand
lightingMolto Luce
Product Spec Sheet
lighting
Two-Way House
next project

Two-Way House

Private Houses
Pacific Heights, San Francisco, California, USA - Build completed in 2016
View Project