Kibuts  House – the cube

Kibuts House – the cube

Architect
Neuman Hayner Architects
Location
Lehavot Haviva, Israel
Project Year
2011
Category
Private Houses
Amit gosher

Kibuts House – the cube

Neuman Hayner Architects as Architects

The cube, brick house was planned for a family of 2 – father & son.


The client asked for a very simple plan that will fit his needs.


It is built by concrete covered with bricks, and teak wood was used for shading.


The entrance is exposed concrete.


A large open space on the ground floor contains the entrance, kitchen, dining and living rooms. Double height space above the dining table allow the stairs to go around it.


A separate area contains the study and bathroom.


The bricks also cover one of the inner walls, thus connecting indoor and outdoor.


Since the bricks are dominant and dark, we chose a bright apple green hue for the kitchen cupboards, for balance.


The same hue was used in the bathrooms cupboards as well.


The master bedroom upstairs has an open plan with free standing colorful walls which define the bed, bath and closet space.


A detached pergola keeps the cube untouched.


The garden is designed for water saving.

Share or Add Kibuts House – the cube to your Collections
Project Credits
Foundation Louis Vuitton Museum
next project

Foundation Louis Vuitton Museum

Museums
Paris, France - Build completed in 2014
View Project