Law Winery

Law Winery

Architect
BAR Architects
Location
Paso Robles, California, USA
Project Year
2013
Category
Wineries
Doug Dun
Product Spec Sheet
RoleBrands
Aluminum Storefront Kawneer
Roof - Standing Seam Metal Roof Painted AEP Span
Ceramic Tile Ann Sacks
Resilient Base Burke Flooring
Roll-upCookson Door
Ceramic Tile Dal-tile Rittenhouse Square

Law Winery

BAR Architects as Architects

This 55-acre site near Paso Robles, California affords full panorama views of the estate hilltop vineyard to the north, Paso Robles to the east and the coastal ridge to the west. The simple floor plan and multi-floor levels support and facilitate the small-lot production and experimentation with non-traditional varietals of up to 10,000-cases of wine. The property’s slopes and ridge line were thoroughly studied to take advantage of indoor/outdoor spaces, barrel caves, views and other opportunities to make visiting the winery and tasting room an extraordinary experience.

 

The design reflects the winemaking characteristics that distinguish Law Winery from the many other producers in the Paso Robles region – minimal manipulation and intervention, showcasing the natural characteristics of each varietal and the specific terroir in which they were grown. The building responds directly to the natural materials of the site, the hillside topography and climatic influences of sun and wind. The resulting design is contextually modern and expressive of the various uses contained within the winery.


Material Used :

Exterior

- Roof: Standing Seam Metal Roof Painted – AEP Span

-Walls:

-- Board-formed Concrete

-- Corten Steel – custom break shapes, left to weather

-- Painted Stucco

-- Corrugated metal siding - Unknown

- Doors:

-- Metal Clad Wood lift-n-slide – dynamic

-- Custom front door – Steel, painted

-- Aluminum Storefront - Kawneer

-- Hollow metal doors & frames – Steelcraft

-- Roll-up - Cookson

- Windows:

-- Aluminum

-- Translucent Clearstory – Kalwall

-- Louvers - Greenheck


Interior

- Wood Ceilings – Douglas Fir, stained

- Walls:

-- Painted sheet rock

-- Exposed concrete

-- Metal panels

- Carpet Tile – Shaw contract Group

- Resilient Base – Burke

- Window shades - Lutron

- Ceramic Tile – Ann Sacks, Rittenhouse, Dune, Dal-Tile

- Casework – Custom, Walnut

 - Stone countertops – Marble, Negro Marquina

Project team
Landscape Architects
Fort York National Historic Site Visitor Centre
next project

Fort York National Historic Site Visitor Centre

Museums
100 Garrison Rd, Toronto, ON, Canada - Conceptualization in 2011
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter