Moeda House
Carlos Dias

Moeda House

Mutabile Arquitetura as Architects

The Moeda House project was designed to take full advantage of the potential of the landscape. Steep slopes, a privileged view of the mountains and a preserved forest surround the property, located in the countryside of the city of Moeda, in Minas Gerais, Brazil. Its isolated spot allows the interior spaces to integratewith the landscape, bringing the view into the house. The project makes the best of these conditions and proposes an open configuration of spaces, with little divisions between rooms and large glass panels on the facades. This house gives new light to the typology of the rural residences of Minas Gerais, with its typical wooden structures and ceramic roof by giving is transparency and lightness.


Two blocks separate living and kitchen from the bedrooms, solving privacy issues, which become a challenge in open spaces. The living block, comprises living room, kitchen and toilet, and is infilled where one can enjoy the best view. A wooden deck extends towards the landscape. Leaning over the sloping stretch of land, this platform hangs over the forest, increasing the sensation of lightness that is the main feature of this project. At the end of this deck there is an unusually shaped pool that drives the visitor's gaze to the landscape.


The bedroom block is more reserved. Brick walls, cement floors,gabion walls and the wooden structure remain faithful to the rustic language of its architecture. Each bedroom has its own bathroom and mini deck, so residents can also admire the view from the comfort of their rooms.


Material Used:

1. Ceramic Bricl

2. Colonial Roof

3. Cement

This story is available in multiple languages
Project Credits
Construction Engineer
Product Spec Sheet

Concrete Waves
next project

Concrete Waves

Offices
Ho Chi Minh City, Vietnam - Build completed in 2019
View Project