ZTUDIO

ZTUDIO

Architect
MFRMGR / Marta Frejda , Michał Gratkowski
Location
Warsaw, Poland | View Map
Project Year
2016
Category
Offices
Grzegorz Sztybel

The seat of the advertising and movie sound production company is a remarkable place, the place in which the paths of many different people: actors, lectors, clients and team employees intermingle. The same way, there intermingle the paths of sound and images in audio and sound montage rooms. There is a lot going on here. All that jazz needs to be restrained and arranged - divided and separated, so that both work and breaks between the recordings provide necessary relaxation. In our design we put forward a new, logical and functional division of space dedicated either for work and casual meetings.


Our primary design task was to create an arranged, representative entrance - a spacious common area. The company seat is located in a terraced house from the 80’s, rather dimly lit and with undersized interiors. The ground floor space, where a receptionist welcomes the visitors, was completely redesigned. There is a coatroom and a room with a large table designed for meetings with a large number of participants. We also prepared separate rooms for the administration and accounting as well as some quiet nooks for casual meetings. And, of course, a lavatory. The design needed to be economical since the building is only rented. The real challenge here was a tough deadline imposed by the investor - a holiday period. The assumption was not to interfere with the large amount of tasks which the company employees have to complete during the year.


All tiers underwent renovation which included renovation of the staircase and development of new designs of the recording and sound editing studios. However, the major part of the renovation related to the ground floor area. Apart from the rearrangement of the areas and functions on the ground floor, our design included development of partition walls, which is a reference to the divider wall structures in 2b4 buildings. We teasingly didn’t fill them in with the acoustic insulation material that would absorb the noise. We left (and designed) structure framework and emphasized their aesthetics by filling them with semitransparent polycarbonate panels. Transverse divisions of the wooden structure form marvelous shelves for books, magazines and binders.


Thanks to this solution the interiors became more spacious. The activities performed in individual rooms are hardly seen, however, the light from the garden spreads throughout the whole ground floor. All structures and furniture are made of varnished pine wood, the filling panels are made of semitransparent polycarbonate and the ground level floor is covered with grey rubber flooring. The walls were painted white and additionally we placed a mirror in the waiting room to make the room even more spacious. To complement the interior we used standard luminaires and simple and affordable furniture from a well-known megastore.

Featured Projects
Latest Products
News
Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement
27 Sep 2022 News
Perkins&Will complete innovative São Paulo residential project inspired by Oscar Niemeyer and the Brazilian modernist movement

In São Paulo, global studio Perkins&Will have completed a impressive residential project... More

ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric
26 Sep 2022 News
ACB living by Lighthouse is a dynamic Co-working space that activates the urban fabric

Set within the small island town of Iki in the Nagasaki prefecture, Japanese firm Lighthouse designe... More

Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape
26 Sep 2022 News
Forest House by Inblum Architects reflects the local spirit of the Lithuanian landscape

Reflecting the local spirit and context, this reconstructed residential house in Lithuania’s P... More

Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture
26 Sep 2022 News
Gravity vanishes and the unexpected emerges at new wellbeing extension by noa* network of architecture

Following completion of their iconic cantilevered pool project in Hubertus, Olang, in 2016, noa* net... More

10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday
24 Sep 2022 News
10 hotels with impressive sunbeds for a relaxing holiday

Pools, daybeds and lounges make up the focal point for most hotels in summer destinations. The pool... More

Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India
22 Sep 2022 News
Vibrant vistas and seamless edges define this pre-primary school in Gokak, India

Built on a triangular-shaped piece of land in an existing educational campus in Gokak, Shreyas Patil... More

Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature
22 Sep 2022 News
Along Romania’s Bistrita River, a new fish restaurant concept sits in subtle tandem with nature

Located in a context lacking strong visual elements, LOTCA by yellow office architecture is a new fi... More

Neostudio Architekci create a dynamic new urban space within the historic fabric of a Polish city
22 Sep 2022 News
Neostudio Architekci create a dynamic new urban space within the historic fabric of a Polish city

Bus Stop Education Community Center by Neostudio Architekci works with historic building fabric to f... More