La Antigua Bar

21 Arquitectura as Architects

The Antigua Bar is located in the historic center of the city of La Paz Baja California Sur, in Mexico. It is a small place that is accessed directly from the street, its new reform is aimed at an audience with greater taste for a good drink. It is thought that in the morning breakfast - coffee can be served and at night it is a bar with drinks that stand out for a good mixology in addition to having a small snack menu. The project that was delivered to us was a triangular plant that closes inwards; more open than in its previous design and a greater number of spaces for users; It has only one toilet that will be shared (men-women). Interior design was a traditional canteen concept; We started by dismantling interior walls and machimbrado of adjoining walls, that is, we realized that we had a partition wall which we decided to keep and give it a light bath. In that area we designed a running seat with two high tables where the color of the woods and fabrics were very important to achieve our concept. We built a large bar in the center of the space following the same classic canteen style, it was lined with wood and moldings were placed, in addition to a light bath sprouting below it. On the opposite side of the wall we placed a large beveled mirror to give depth to the space and we designed a couple of tables with benches that upholstered in the same color as the running bench achieved a total integration of the space. The use of moldings, dark colors and upholstery that contrast with the shades of the wood helped us to create a direct and indirect warm lighting. In the service area (kitchen) a small space was created which was painted a very dark color (outside) to lose it and take away its presence; The toilet was painted in the same tone as the seats in the common area and moldings were placed in ceiling and baseboard.

Project Credits
Product Spec Sheet

Sonoma Residence
next project

Sonoma Residence

Private Houses
Sonoma, CA, United States - Build completed in 2016
View Project