SEGB -  gb exhibit pavilion

SEGB - gb exhibit pavilion

Architect
NAT OFFICE - christian gasparini architect
Location
Milano, Metropolitan City of Milan, Italy
Project Year
2018
Category
Showrooms
Filippo Poli

SEGB - gb exhibit pavilion

NAT OFFICE - christian gasparini architect as Architects

The exhibit pavilion for GB Gnudi Bruno works and research on flexible and light temporary structures. it tries to represent products and technologies, involved to create extremely advanced and innovative packaging systems, that outline Bologna district worldwide known as the "packaging valley".


The module as structure, with its infinite mash-up and the cardboard as material, with its layers and sides, are the generative, spatial, architectural and aesthetic elements of the project, able to witness a process that produces the containers for any product today in the world market, from syringes to biscuits.


The big assembly line machines are the actors of the space but are contained inside a curtain wall of C-shaped cardboard modules that are raised or not depending on the indoor uses’ range spaces: so at the foyer corner we have the reception-infopoint with a wardrobe behind, placed in continuity with the meeting room and more detached the service room, while in the middle the bar /cafeteria becomes the distributive and connecting element of the space. Around it, in addition to the machines, are set tables and chairs, intended as leisure and information spaces.


At the top, a quadrangular structure is hanging, parallel to the sides of the pavilion: it highlights the company's brand and graphics, to signal its presence in the exhibition.

The juxtapposed and rotated C modules switch the edge, reproducing the box material and shape of the packaging system.


Guangzhou Opera House
next project

Guangzhou Opera House

Cultural Centres
Guangzhou, China - Build completed in 2011
View Project