Solvallagata 68

Solvallagata 68

Location
Sólvallagata 68, Reykjavík, Iceland | View Map
Project Year
2017
Category
Apartments

Private Houses

Solvallagata 68

Atelier Tobia Zambotti as Interior Architects

"Solvallagata68" is a residential project commissioned by a very friendly and social family who is used to host friends and relatives on a daily basis. For this reason the design concept’s goal was to create a spacious open-plan living area encouraging family members and their guests to spend time together. In order to reach the client’s needs it was necessary to demolish part of the wall, which divided the kitchen and the living room, drastically changing the old layout.

The custom-made kitchen is developed along the three perimetral walls in order to optimize the room’s layout and create an empty area in the middle of the room, necessary to facilitate dense people flows. 

The white Corian countertop faces a wide window that brings plenty of natural light into the kitchen and into the dining room as well. The dining area with its leather corner bench and its “social table” is linked with the kitchen shapes and design features.

Smooth contrast between wooden details and different shades of warm grey characterize the atmosphere, creating a sober and healthy environment suitable for the nordic lifestyle.

Aseptic “look & feel” of the interiors is enriched by a unique shelving system. Thin white corian sheets are inserted in vertical birch plywood boards, creating a dynamic pattern that works as a filter where it’s needed.

All the custom-made furniture have been realized by Falegnameria Caldini Luca from Pietramurata (TN), Italy.

"Solvallagata68" has been selected for "Archilovers Best Project 2017"

This story is available in multiple languages
Project Credits
Interior Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
TablePEDRALI
StoolsMiniforms
Le Chuck
Product Spec Sheet
Stools
Le Chuck by Miniforms
X HOUSE
next project

X HOUSE

Private Houses
Marquette, MI, USA - Build completed in 2019
View Project