Clockwork Time

Clockwork Time

Architect
AMGArchitects

Pavel Hubarevich
Location
St Petersburg, Russia | View Map
Project Year
2020
Category
Offices
Anton Ivanov
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Carpet Tilesmodulyss
FurnitureIKEA
Interior TextilesMum&Son Home Textile
FurnitureNayada
Neon SignsNEONOV
GreeneryRealTouch

Product Spec Sheet
Carpet Tiles
Furniture
by IKEA
Interior Textiles
Furniture
by Nayada
Neon Signs
by NEONOV
Greenery

Clockwork Time

AMGArchitects as Architects

Clockwork Time (CWT) coworking space is located on the premises of former fermentation department ofStepan Razinbrewery in St. Petersburg, Russia. The red-brick building was constructed in 19th century. Interior design project was developed by AMGArchitects architecture bureau.

 

CWT provision of space varies toincludeseveral openspace areas,private offices for teams up to 13 people, conference rooms, and common areas of different types. There are also chill-out zones and meeting spaces to hold informal discussions in, coffee and tea spots, skype-rooms, a small lecture hall as well as a shared kitchen.

 

The main idea of the project is to adjust the traditional concept of office space interior to new requirements of today’s rapidly changing world. Modern office spaces blur the boundaries between work and leisure in response to white-collar workers willingness to maintain work-life balance. CWT is a place for brave creatives who dedicate lots of their time to achieving professional goals. They need a working environment that will beneficially affect their productivity and creativity levels as well as allow them to reset in-between tasks.

 

CWT design was inspired by mid-century modern movement and 1970s furniture styleswhich, combined with contemporary design elements, altogether create a unique space with artistic atmosphere. Walls and glass partitions as well as a variety of decorative elements support the overall concept by soft geometry and arch forms. The walls are painted with deep shades of blue, terracotta, dark green and beige. Some are covered with glossy mosaic tiles, which also refer to modernism by color, form and texture.

 

Some furniture items have been custom-made by local manufacturers exclusively for CWT. For instance, concrete tabletops inlaid with pieces of colored glass in conference rooms and chill-zoneswere experimentally producedby a small carpentry located nearby.

 

Every part of CWT coworking is slightly different in terms of design which is emphasized by works of modern artists covering the offices’ walls. Over fifty prints were prepared by Polish graphic designer Eugene Rauldi who also developed the coworking’s brand identity. Common areas are decorated with neon signs produced by a local workshop Neonov. The signs help navigate through CWT’s 1000 square meters. Also, pictures of them are posted all over the residents’ Instagram profiles.

 

Due to lack of natural light almost all greenery in the coworking is artificial. High-quality plants look exactly like they were natural, often being confusing for the visitors. One of the central walls of the coworking is decorated with ampelous greenery which frame the biggest neon sign with Clockwork Time logotype.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Chief Architect
Atop a Shop
next project

Atop a Shop

Private Houses
Collingwood, Victoria, Australia - Build completed in 2019
View Project