HOUSE  | CASA BAZÁN |

HOUSE | CASA BAZÁN |

Architect
Destudio Arquitectura
Location
Valencia, Spain | View Map
Project Year
2020
Category
Apartments

HOUSE BAZÁN

Destudio Arquitectura as Architects

With about 200m2 of built area, the possibilities for this comprehensive reform project were very wide. The house from the 70's, was with the original finishes and distribution. Therefore, the main idea of this project was to adapt the whole space to the new needs of the clients, with two clear objectives: to gain lighting and interior quality.

The spaces are distributed clearly differentiating the day area from the night area with a more intimate character. These spaces are articulated by means of a generous corridor in which the materiality of the access furniture is taken care of, as well as the lighting. In this corridor we conceal by means of integrated panels the courtesy toilet and the access to the kitchen, centering all the attention in the living-dining room that is glimpsed at the bottom through a door of displaced axis.

The most impressive space in this project is the living-dining room linked to the kitchen. This link is established by means of a sliding door in which, however, once closed we avoid the visual communication between both spaces.

The master bedroom has custom-designed furniture, and has the three spaces (bedroom, dressing room and bathroom) visually and spatially connected.

Casa Bazán has three exterior faces glazed in their entirety, which, by correctly distributing the rooms, allows light to take on a prominent role in each one of them.

The natural wood flooring, the wardrobes in distributors and the different dressing rooms of the house, as well as the materiality of the bathrooms and the lighting by means of wallwashers and spotlights, achieve the initial objective of providing great warmth to the entire space.

In short, a project of integral reform of the house that is ready to be lived.

Photography: Germán Cabo.

Read story in Español

Featured Projects
Latest Products
News
Querkraft designs a community building with a playful façade offering splendid views of the Danube
31 Jan 2023 News
Querkraft designs a community building with a playful façade offering splendid views of the Danube

Built on a unique site proposed for Viennese social housing adjacent to the Danube River, this commu... More

JVST convert a steam-cleaning factory into an open creative studio for the firm
31 Jan 2023 News
JVST convert a steam-cleaning factory into an open creative studio for the firm

Located in the Delfshaven neighbourhood of Rotterdam, Loft Office, designed by JVST, is a conversion... More

Benchakitti Rainforest Observatory by HAS provides a bridge between the people, nature and the city of Bangkok
31 Jan 2023 News
Benchakitti Rainforest Observatory by HAS provides a bridge between the people, nature and the city of Bangkok

In the heart of Bangkok, Benchakitti Rainforest Observatory by HAS Design and Research provides an a... More

Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui
30 Jan 2023 News
Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui

Set atop Auqui hill, bordering the city of Quito, Horno De Pan, designed by Taller General and ERDC... More

Laura Ortin Architecture adds perforated “celosia” as a dynamic element to this apartment in Spain
30 Jan 2023 News
Laura Ortin Architecture adds perforated “celosia” as a dynamic element to this apartment in Spain

Located in Murcia, Spain, Pa(i)saje House by Laura Ortin Architecture is an embodiment of dreams and... More

10 vibrant pouffes adding a touch of comfort to workplaces
29 Jan 2023 Specification
10 vibrant pouffes adding a touch of comfort to workplaces

The workplace doesn’t have to be a place of total austerity. In fact, a few well-chosen pieces... More

Studio Antimatter reimagines healthcare delivery through soft, subtle and soothing design elements
29 Jan 2023 News
Studio Antimatter reimagines healthcare delivery through soft, subtle and soothing design elements

Early Medical Centre, designed by Studio Antimatter, rethinks healthcare architecture in Singapore b... More

Foster + Partners complete flexible urban workspace ICÔNE for a post-covid world
29 Jan 2023 News
Foster + Partners complete flexible urban workspace ICÔNE for a post-covid world

In Belval, Luxembourg, Foster + Partners has completed the new office complex ICÔNE. The proje... More