WONJIN Aesthetic Surgery Gallery Clinic

WONJIN Aesthetic Surgery Gallery Clinic

Architect
A U N Design Studio
Location
10th floor, Gaysorn Village, Ratchaprasong District, Bangkok, Thailand | View Map
Project Year
2018
Category
Hospitals
Wison Tungthunya & W Workspace
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
SanitarywareTOTO
Neorest
FramingAlloy
LightingALTO
Aluminium FramingALUINCH Alumination. LTD.
Vinyl FlooringArmstrong Flooring
LightingL&E

Product Spec Sheet
Sanitaryware
Neorest by TOTO
Framing
by Alloy
Lighting
by ALTO
Aluminium Framing
Vinyl Flooring
Lighting
by L&E

WONJIN Aesthetic Surgery Gallery Clinic

A U N Design Studio as Creative Concept, Interior Design

Today cosmetic surgery is considered more than just a cure for beauty and desire. It is transformed into an aesthetical procedure sculpting a piece of art onto a human body. Consequently, at WONJIN clinic, the design team targets the impression of a studio and surgery gallery.

 

WONJIN Aesthetic Surgery Gallery Clinic is the Korean leading cosmetic surgery clinic that is redefining beauty by creating the perfect symmetrical balance with a harmony form. As a part of WONJIN Medical Group [Thailand], WONJIN Aesthetic Surgery Gallery Clinic is composed of Thai investors and a world-leading surgery from Korea. WONJIN strength and uniqueness is the articulation in the process of the surgical procedure with specialization in cosmetic surgery measuring and detailing up to a millimeter. Balancing between the nature of the human body and healthcare technology is the key feature of WONJIN’s special care for each patient.

 

WONJIN is designed to differ from other cosmetic institutions with functional space articulation as “a Studio and Gallery for the Beauty Surgery” to communicate the human body with potential cosmetic surgery procedures. Famous Thai contemporary sculpture artists and photographer artists worked in close collaboration with doctors and designers to tell a story of beauty evidence through cosmetic surgery, titled: “Art, Beauty & Surgery”.

 

The design of the WONJIN environment is carefully innovated from the concept of ‘Symmetrical Balance’ from beauty research. In the early 1990s, Newsweek used Denzel Washington as their primary example of perfection for beauty according to symmetry. According to the article ‘The Biology of Beauty’ New Link. A research study describes ‘the Perfect Beauty’ can be seen in our face configuration if dividing it in half and two sides are identical. Symmetry is one's face is what makes one attractive. This symmetrical framework led to the layout design, space identity (i.e. logo, symbols, fonts), as well as curated artworks on site.

 

WONJIN covers 1,185 square meters on the 10th-floor office building in Bangkok’s most central business district. Space includes a gallery hall, three waiting lounge zones for the public, patients before skin treatment, and patients before the surgery. Each zone is separated with an access control engineering system, consultation rooms, skin treatment rooms, preparation areas, recovery room, and the high standard of Class 10000 operating rooms.

 

Additionally, what makes WONJIN different from general clinics and hospitals is the priority concern with the health and safety standards which clearly define by each area with engineering systems. Materials used from the floor, wall to ceiling, including compact laminate, conductive vinyl floor, and carpet comply with the health environmental control. The indoor environmental quality is credited with 4.3 Low-Emitting Materials-Floor systems and Flame-retardant D Fire Defense Law in Japan Authorized.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Creative Concept, Interior Design
Graphic Designer
Principal Lighting Designer
Sculpture Artist
Lighting Designer
House MG
next project

House MG

Private Houses
Schiedam, The Netherlands - Build completed in 2019
View Project