Bicycle parking The Hague

Bicycle parking The Hague

Location
Kon. Julianaplein 27, 2595 AA Den Haag, Netherlands | View Map
Project Year
2020
Category
Bicycle Stands
Mike Bink

The fabric of the city

Silo as Artists

One of the largest bicycle parking garages in the Netherlands has been built underneath the Koningin Julianaplein in The Hague, right in front of the Central Station. Silo developed a powerful spatial concept that transforms parking your bike into a museum-like experience. The unconventional result enhances comfort and safety for the thousands of daily users.

The extra high, bright white ceiling, smart directional markings, spacious aisles, and back-lit glass walls create an unexpectedly impressive experience and an exceptional level of quality. The integrated application of light and spatial identity makes the facility appear more spacious. Moreover, the visual interventions supports the intuitive orientation, making it easier to find back your bike at the end of the day.

The past, present and future architecture of The Hague forms the basis for one continuous image on the entire light wall that encloses the parking facility. Facade elements of iconic buildings are subtly woven together into an awe-inspiring urban landscape; a luminous metamorphosis inspired by the works of Dutch graphic artist M.C. Escher. As you cycle past it, you experience the city’s skyline in one smooth movement. With more time, you can explore all individual referenced buildings.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Artists
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersBolidt
ManufacturersAGC Glass Europe
Product Spec Sheet
Manufacturers
by Bolidt
Manufacturers
Résidence Les Mélèzes (previously G-House)
next project

Résidence Les Mélèzes (previously G-House)

Private Houses
Brussels, Belgium - Build completed in 2008
View Project