Apartment Interior At Swati Crimson

Location
Ahmedabad, Gujarat, India | View Map
Project Year
2022
Category
Apartments

Insights of Apartment Interior At Swati Crimson

Prashant Parmar Architect as Interior Architects

This is a 4 BHK Apartment house which is converted to 3 BHK as per the client’s requirement. Requirement of Study or family space adjoining dining became a key to the new addition to expand more in open plan layout. This became possible by converting the fourth bedroom into an open study area cum family sitting, resulting to a large, well-lit, well-ventilated and visually connected space.

photo_credit @mkgandhi_studio
@mkgandhi_studio

The personal foyer is decorated with wooden partition consisting of voids and solids with the name plate engraved in it. The console unit here is highlighted with the stone cladded backdrop. And the same is reflected in the vestibule having a circular mirror with back lighting. The Material, Lighting and the Furniture gives a touch of Luxury to the Entrance and The Sculpture of “Radha and Krishna” spreads the Spirituality and Love across the House.

photo_credit @mkgandhi_studio
@mkgandhi_studio

The interiors follow a subtle colour scheme, highlighting the luxurious Italian marble flooring, rich materials and exquisite décor details. The wall of drawing room is cladded with grey toned bricks. The combination of camel and grey coloured leather sofa adds luxury and comfort to the space. The TV Unit wall is embedded with Modified Stone look cladding in grey tone which looks mesmerizing. Marble top Centre Table compliments the shades of curtains. The Garden balcony with vertical green wall and swing looking towards the oceanic views of green creates a soothing ambience which also connects the Guest Bedroom.

photo_credit @mkgandhi_studio
@mkgandhi_studio

Continuity in materiality and colour selection is reflected from drawing room to every corner of the house. The sliding glass doors are purposefully designed within the spaces to make apartment look spacious.

The Indian low height seating act as a informal sitting for family members to chill, having study table to read or work a little. The wooden partition besides the study creates a partial privacy partition. Again, we can see that the drawing room and family sitting follows a same theme of grey brick cladded wall.

photo_credit @mkgandhi_studio
@mkgandhi_studio

The service platform separates the kitchen from the open plan layout of dining and drawing. To give the minimalist look to the kitchen, it is decorated with matt finish Acrolam cabinets and highlighted vinyl wood flooring. The dining with marble top and grey upholstery adds luxury to the space.

The room next to drawing room is Guest Bedroom having a subtle colour scheme with grey headboard, grey stone backdrop combined with veneer. Use of Bronze Mirror & PU Finish on wardrobe breaks the monotony of the room, making it look spacious.

photo_credit @mkgandhi_studio
@mkgandhi_studio

In the Master Bedroom, the cement sprayed backdrop with a tinge of mustard is adorned with vertical rose gold metal patti where the toilet door is beautifully flushed with vertical relwood. Use of light colours on wardrobe and headboard balances the colour theme. Combination of these elements adds royalty to the space.  A provision for storing used clothes is designed as an extension of PU Finish Laminated wardrobe. A refreshing cup of tea can be enjoyed in the beautiful standing balcony with plants which also keeps the room connected with nature.

The other bedroom for parents is made simple and light to match the personality of the user. The use of minimum furniture and neutral colours makes this bedroom minimalistic.

photo_credit @mkgandhi_studio
@mkgandhi_studio

Our focus was on tactile design of fabrics, different textures & furniture with the harmony of veneers which makes ambiance of every space warm & positive throughout, which feels homely. Colour Palette of a space affects visually and our design of this apartment worked better with lighter tones of cream and brown with a punch of grey. We merged colour palette, skilled craftsmanship and functionality together to create a simple modern apartment that is filled with practical luxury & comfort.

Caption
Featured Projects
Latest Products
News
Snohetta + WERK Arkitekter unveil an architectural landmark inspired by boat construction in Denmark
31 Jan 2023 News
Snohetta + WERK Arkitekter unveil an architectural landmark inspired by boat construction in Denmark

The seaport town Esbjerg on the west coast of Denmark welcomes a new maritime centre designed by Osl... More

10 private houses with luxurious stone bathrooms
31 Jan 2023 Specification
10 private houses with luxurious stone bathrooms

Elaborate marble, limestone masterpieces, opulent onyx or travertine sanctuaries; Stone bathrooms ar... More

Folded wing roof and ceramic lattice define the Soledad Sevilla Studio by Antonio Cayuelas
31 Jan 2023 News
Folded wing roof and ceramic lattice define the Soledad Sevilla Studio by Antonio Cayuelas

Housed in the flourishing plains on the perimeter of the urban area of the Otura village, the Soleda... More

Qing Studio designs a public bookstore with flood-control spatial elements
31 Jan 2023 News
Qing Studio designs a public bookstore with flood-control spatial elements

Perched on the riverbank of the Yangtze River in Wuhan, the No Art bookstore by Qing Studio occupies... More

Querkraft designs a community building with a playful façade offering splendid views of the Danube
31 Jan 2023 News
Querkraft designs a community building with a playful façade offering splendid views of the Danube

Built on a unique site proposed for Viennese social housing adjacent to the Danube River, this commu... More

JVST convert a steam-cleaning factory into an open creative studio for the firm
31 Jan 2023 News
JVST convert a steam-cleaning factory into an open creative studio for the firm

Located in the Delfshaven neighbourhood of Rotterdam, Loft Office, designed by JVST, is a conversion... More

Benchakitti Rainforest Observatory by HAS provides a bridge between the people, nature and the city of Bangkok
31 Jan 2023 News
Benchakitti Rainforest Observatory by HAS provides a bridge between the people, nature and the city of Bangkok

In the heart of Bangkok, Benchakitti Rainforest Observatory by HAS Design and Research provides an a... More

Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui
30 Jan 2023 News
Taller General + ERDC Arquitectos craft a classic vaulted brick house on the hills of Auqui

Set atop Auqui hill, bordering the city of Quito, Horno De Pan, designed by Taller General and ERDC... More