O House

O House

Private Houses
Vierwaldstättersee, Switzerland - Build completed in 2003
Dominique Marc Wehrli

O House

Philippe Stuebi Architekten GmbH as Architects

On both, the front and the lake side, this sculptural villa shows very expressive and ornamental facades. Facing Mount Pilatus the white concrete elements are dotted with circular openings that allow glimpses into the two-levelled orangery with its exotic plants, as well as the lounge, the guest tract and the staircase accessed through one of the openings at the ground floor. The lake side with superb mountain views of the Rigi and the Bürgenstock shows off a protruding, glistering loggia made of round glass bricks. Very decorative, such elements are a strong contrast to the rough renderings of the side facades. The basement nestles along the slope and opens into a large fitness area with a 25 meter pool, half inside, half outside, which is inserted in a white Terrazzo plate. This Terrazzo plate extends gracefully from the pool bar located inside along the boathouse made of white tinted, rough jetted concrete into Lake Lucerne.

O-House

Axolight as Manufacturers

This sculptural exterior showcases the interior and lighting concept of a house in Lucern to best effect.


White concrete elements are dotted with circular openings that allow glimpses into the two-levelled orangery with its exotic plants, as well as the lounge, the guest tract and the staircase accessed through one of the openings at the ground floor. Aura suspension lights recall the round form of the wall openings while the dark colour of the lamps contrast with the white of the facade.


The basement nestles along the slope and opens into a large fitness area with a 25 meter pool, half inside, half outside, which is inserted in a white Terrazzo plate. This Terrazzo plate extends gracefully from the pool bar located inside along the boathouse made of white tinted, rough jetted concrete into Lake Lucerne.


More from the Manufacturer:


This house in Lucern, located near the lake, and surrounded by mountains, has a very peculiar exterior architecture: the circular windows make possible to see the interiors. Our Aura suspensions remind the round form of the wall openings, and the dark colour of the lamps is in contrast with the white of the facades and furniture.

Products used in this project
Product Specifications
BrandCategoryProducts
AxolightAxolightManufacturers
Arnhem Rozet
next project

Arnhem Rozet

Libraries, Art Galleries and Cultural Centres
Arnhem, Netherlands - Build completed in 2013
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter