Stokewood Leisure Centre

Stokewood Leisure Centre

Architect
Footprint Architects
Location
Bournemouth, UK | View Map
Project Year
2017
Category
Sports Centres
Alex Campbell

Stokewood Leisure Centre

Footprint Architects as Architects

Footprint Architects were commissioned to provide an extension to an existing leisure centre in Bournemouth for BH Live. The proposal improves the facilities for the gyms existing members, providing space for additional equipment and classes, whilst allowing the client to keep up with its commercial competitors. The extension is clad in charred timber cladding, providing a varied palette of natural textures and tones in response to the surrounding pines, whilst concealed glazing minimises overlooking and the noise impact upon the surrounding area. This contextual design approach allows the extension to sit comfortably with the existing locally listed building.

Project Credits
Mikuni Izu kogen
next project

Mikuni Izu kogen

Restaurants
Izu Kogen Shizuoka, Japan - Build completed in 2019
View Project