CASA DA PAZ

CASA DA PAZ

Architect
MARLENE ULDSCHMIDT
Location
Carvoeiro, Portugal | View Map
Project Year
2014
Category
Private Houses
© FG + SG - Architectural Photography
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
FurnitureB&B Italia
LightingFlos
ChairsVitra.
DSW
ManufacturersHansgrohe SE
SanitarywareDuravit
ManufacturersBLANCO

Product Spec Sheet
Furniture
Lighting
Ray F by Flos
Chairs
DSW by Vitra.
Manufacturers
Sanitaryware
by Duravit
Manufacturers
by BLANCO

CASA DA PAZ

MARLENE ULDSCHMIDT as Architects

CASA DA PAZ is a project which remodels a 1990s built detached villa located adjacent to a golf course in the Algarve, Southern Portugal.

 

The project overhauls an existing building to adapt it to the lifestyle of the current owners. The request included an extension on the roof terrace to create a family room. In addition to the new room, the process began by thinking about the current spaces and how to make them more functional.

 

The entrance hall was tight and dark, and strangled by the volume of the kitchen. This space on its own was in need of a profound renovation. A double height area at the entrance was created to achieve an airy space and the kitchen was relocated and restructured. The kitchen isnow a space that is communicating with the living and dining area. The entrance with the double height connects visually with the living room of the first floor. The hall is illuminated by the light flooding through the glass panels embracing the first floor living room.

 

The clients asked the decoration of the house shall relate to the Algarve region. The concept therefore features colour schemes like orange and blue, and an arrangement of historic tiles, decorates the wall in the dining area. This is framed by the use of white marble from Estremoz.

 

Material Used :

1. Estremozmarble - Pavement

2. Tiles – Antique Portuguesetiles

This story is available in multiple languages
Share or Add CASA DA PAZ to your Collections
Project Credits
Eagle’s Nest
next project

Eagle’s Nest

Private Houses
Collaroy Plateau NSW, Australia - Build completed in 2019
View Project