DIGITAL BANK HEADQUARTERS EMANATES COLABORATIVE CULTURE

Perkins and Will as Architects

Freedom in favor of colaborative work is the main concept from C6 Bank’s new headquarters. Global Architecture and Design Studio Perkins and Will conceived a modern, flexible and fun office inside an eight-story building with over 8.000m² in the heart of São Paulo.


Developed simultaneously with the bank’s own concept, the project incorporates the company’s main values and culture, that include transparency, freedom and high spirits. “The creative process was interesting and defiant as it was actively conducted with the client”, says architect Fernando Vidal, Managing Director in Perkins and Will’s São Paulo studio. The building’s complete occupation by C6 Bank was fundamental to disseminate the corporate culture in the design. 


Destined to a startup hub, the first floor has a coworking concept, offering a free choice of workplace with modular furniture and areas for informal meetings. The pavement has an independent access through a staircase in the external area.
Colaborative atmosphere continues on the remaining floors. From the second to sixt level, big tables and non-adressed workstations accommodate the bank’s employees. Balconies and niches offer areas for informal meetings or activities that demand more focus.


The seventh floor holds a reception and meeting room area for clients. “In this pavement, we applied polarized glass partitions, giving the option of more private rooms for confidential meetings”, explains Vidal.


Finally, the last pavement has an arena layout auditorium, with bleachers and flexible furniture in order to adapt to many uses. A wide, well lit rooftop, equiped with a barbecue pit and beer drafts, was created to receive the company’s events as well as serving as an outdoor workspace.


A resting area provides a tv, videogames and table games, and a big cafeteria. “The goal is to offer services that provide well-being and life quality to the employees, stimulating their creativity and, as a result, productivity”, says Vidal.


C6 Bank’s main premiss, people integration is encouraged by many details in the project. “We placed small cafeterias in interleaved levels to promote circulation and, consequently, the interaction between employees located in different floors”, explains Vidal.


Vidal also points that the reference to innovation and creativity is present in the chosen materials. “We applied finishes that alude to the carbon’s fiber, as the element was chosen to represent the bank, creating a techologic, contemporary atmosphere”.
The final result is a welcoming, flexible office, that stimulates human relations and co-creation through the freedom of use of the spaces.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Springdale Library
next project

Springdale Library

Libraries
Brampton, Ontario, Canada - Build completed in 2019
View Project