Nancy White House

Nancy White House

Architect
Darkefaza
Location
Saadat Abad, District 2, Tehran, Tehran Province, Iran | View Map
Project Year
2019
Category
Apartments
Aidin Shahi

Nancy White House Renovation

Darkefaza as Architects

In this project,From the first, it was demanded to replace the main zones of the apartment.

For example, a big space of the existing kitchen was taken up by bathroom. our client made the demands fully consciously with the right understanding of the space and we only tried to look at them in our point of view to fulfill what was demanded.

There was a major problem and that was the long corridor with a short ceiling at the beginning of the entrance. The parallel sides of this corridor were guest  bathroom and the windows 

alongside that there a low-lying space that the employer had put a dining table to fill the space,

that actually was not very useful and had made this unlovable corridor longer. This issue and overall proportion of this apartment plan led us to pursue the idea of a linear kitchen. The linear kitchen provided more cabinets. it did not reduce the width of the apartment at the same time. That was efficient and also overlooked the window which was used to get sunlight . Linear lighting fulfilled the arrangement.In this way, the apartment has two hauls and a full kitchen and as the employer mentioned, home is made to home. 

The bathroom was rotated and the useless corridor in the front was eliminated. This bathroom is specifically for the bathroom to make more facilities in the apartment and overall function is amended. linear arrangement of the bathroom provides us the maximum efficiency of the bedroom.

At the end of the bathroom, there was a balcony and old storage and they attracted our attention that finally were made into a new window closet room. The corridor in front of the bathroom was supposed to carry out the airflow that was created and after being eliminated, the separated air conditioning system was created.

 

The 65 square meter apartment with 15 square meters unused space now is fully efficient and all spaces are positioned correctly together. It was tried to minimize the destruction and maximize the efficiency. It was expected to make this apartment somewhere nice to live rather than being luxurious. Each space can be its own best if it is comprehended well.

Project Credits
Architects
Residence LC
next project

Residence LC

Private Houses
Knokke, Belgium - Build completed in 2019
View Project