Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
ManufacturersEnea
ManufacturersSedus Stoll AG
Ceiling lampMoooi
Multiwall PolycarbonatePolygal USA
ManufacturersWEVER & DUCRÉ
ROOMOR, Wiro Diamond 2.0
Supplier chairCoalesse
Enea Lottus

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Ceiling lamp
Multiwall Polycarbonate
Manufacturers
ROOMOR, Wiro Diamond 2.0 by WEVER & DUCRÉ
Supplier chair
Enea Lottus by Coalesse

Some like it raw.

AT26 architects as Architects

FX-IT is a young and progressive IT company occupying fields of the market with the software, hardware, and also networking. The assignment was simple and clear: „Create a representative space for us that simultaneously has an informal atmosphere.“

On the other hand with a low budget, we set up these five main priorities: 

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

create a high standard working place with good acoustics and good light distribution

·         use a neutral color palette

·         use comfortable office mobiliar / furniture

·         divide the formal area, suitable for clients, from the working open space area

·         eliminate obstacles/disadvantages of an open space dispositions/layout 

by dividing the space into smaller units with areas for work and informal meetings

Caption

Focusing on the budget, we decided to leave all surfaces of the office space in their original conditions - the existing concrete walls, ceilings, and the uncovered technologies. 

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

Unfortunately, we didn't fulfill this target 100 percent because the constructors proactively covered some parts of the interior with plasterboards. We decided to leave these parts not finished which brings some kind of raw effect into the future office interior.

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

The disposition of the whole space is divided into three main zones. 

First zone is the main entry and representative area with the reception desk and a meeting room separated by glass wall. This zone is connected to the second one, a chillout zone for clients and as well as for employees. The third zone is strictly recommended for work.

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

Even though we decide to divide the main space into three separate parts, our main effort was to leave the space visually connected. 

photo_credit Matej Hakár
Matej Hakár

The visual connection is enabled by all the dividing built-in furniture which does not reach all the way up to the ceiling, so you can still see through the whole office space. 

Caption
Featured Projects
Latest Products
News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More

CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void
8 Aug 2022 News
CoBe Architecture and Paysage design a Residential Complex with an Interplay of Solid and Void

Located near the Bordeaux Saint-Jean railway station, Tri Postal Block designed by CoBe architecture... More

Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume
5 Aug 2022 News
Habitat Groupé Bolette accommodates two separate houses within one confident brick volume

On a building plot in a small Brabant village, two families are accommodated within two separate hou... More

MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work
5 Aug 2022 News
MATISSE patisserie by NOMMA STUDIO celebrates the energy and simplicity of the famous painter’s work

Well-designed interior spaces are one of the many reasons for the ongoing popularity of patisseries.... More

Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette
5 Aug 2022 News
Studio Coplanar renovates a countryside house in a white and azure palette

Located in the countryside of downtown Brazil, Serrana House designed by Studio Coplanar is a 30-yea... More